להורים שלי יש צוואות הדדיות, כמעט זהות. שניהם רשומים כבעלי זכויות בדירה. לפי הצוואות, לאחר פטירת האב חלילה, האם נותרת בחיים וממשיכה להחזיק בזכויותיה בדירה. החלק של האב בדירה מיועד לעבור אליי רק לאחר פטירת שני ההורים. אני מוגדרת בצוואות כאחת מהיורשים השניים, ואף מצוינת במפורש כמי שאמורה לקבל את הזכויות בדירה המסוימת. בנוסף, לפי הוראות הצוואה, הדירה אינה אמורה להימכר במהלך חייה של האם, והיא אמורה להמשיך ליהנות מההכנסות משכר הדירה כל עוד היא בחיים. אין לי כל כוונה למכור את הדירה, אלא לאפשר לאמי להמשיך ליהנות ממנה ומהכנסות השכירות. השאלה שלי היא: אם האב חלילה נפטר, האם האם, שנותרה בחיים, יכולה להעביר לי במתנה את החלק שלה בדירה, בעוד היא בחיים, תוך שמירה על זכותה ליהנות מהכנסות השכירות, וללא הסכמת יתר היורשים? בסעיף נוסף בצוואה קיימת הגבלה על העברת הדירות למי שאינם נמנים עם היורשים השניים. אני נמנית עם היורשים השניים. האם סעיף 8א לחוק הירושה או סעיפי הנאמנות וההגבלות בצוואות ההדדיות מונעים העברה כזאת? אשמח לתשובה מעורך דין המתמחה בצוואות הדדיות ובדיני ירושה.

שלום רב,
על פי הנתונים שרשמת ניתן להעביר את הדירה במתנה.
רצוי לבדוק את כל הצוואה ולראות את התמונה בכללותה.
בברכה,
און צוק, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
און צוק, משרד עו"ד
055-4532797
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

שלום רב, יש כל מיני סיבות לבקשה להשלמת מידע ומסמכים. צריך לבדוק את הצוואה ואת הדרישה. לפעמים הצוואה לא מספיק מפורטת או שיש סתירות בצוואה. צריך לבדוק. בברכה, און צוק, עו"ד...
המשך תשובה