שלום רב! ברצוני להגשי תביעה כנגד עירייה על נזק לבניין הבית ולבריכות הביוב עקב עבודת טרקטור של העיריה לתיקון פיצוץ בצינור מים ראשי. פניתי במכתבים אל לשכת העירייה ואל פניות הציבור- לא קיבלתי מענה. יש בידיי תמונות המראות הנזקים. מה הכי נכון לעשות במקרה כזה?
שלום רב,
השאלה היא לאיזה רכוש נגרם הנזק - הפרטי או המשותף? הנפקות היא מי יכול לתבוע את הנזק. בכל מקרה, למי שנגרם הנזק ישנה אפשרות לתבוע את המזיק בנזיקין. לשם כך עליו להצטייד בחוות דעת הנדסית המפרטת את אחריות המזיק (בהתאם לעדויות שבידיך) וכן חוות דעת שמאי ביחס להיקף הנזק שנגרם. לאחר מכן ניתן לערוך תביעה על בסיס חוות הדעת הללו. רצוי לאסוף את העדויות התמכות בגרסת הניזוק כבר עתה היות ותביעה כזו יכולה לקחת זמן ואנשים נוטים לעוות עובדות עם הזמן או פשוט לשכוח אותן. כמו כן, צילומים יועילו עד מאוד - ככל שקרובים לאירוע כך ייטב.
בתביעות מעין אלו רצוי לפנות לעו"ד המתמחה בתחום היות והוא יכול לנהל את התביעה באופן יעיל יותר.
מומלץ גם לא להתמהמה היות ותמיד מרחפת לה שאלת ההתיישנות.
בהצלחה!
אליהו קייקוב, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
