האם מנהל עזבון יכול להקפיא את חלקו בירושה של אחד היורשים החשוד במשיכת כספים בתקופה קצרה לפני פטירתה של המנוחה ולחלק את יתרת העזבון ליתר היורשים ?
חלוקת כספי עיזבון נעשית באישור בית המשפט ולאחר שיידעו את כל היורשים. חריג ביותר שנעשית חלוקה רק לחלק היורשים, תוך "הקפאה" של חלקו של יורש מסוים. יש לבדוק האם מנהל העיזבון פועל על פי הוראות שניתנו לו
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה