אשתי נפטרה לפני כשבועיים בפתאומיות והשאירה 2 קטינים בני 9 - ו- 10 . היה לה דירה משלה + דירה משותפת לשתינו . כמובן שלא היתה צוואה. האם נכון להשאיר את הצו ירושה ע"פ חוק 50% 25% 25% או את ממליצה על מהלך של הסתלקות ... כמובן שאעשה צוואה שבה אוריש להם הכל להגנה מפני זיווג עתידי . פשוט יהיה מסורבל לרשום את 2 הבתים על שלושתינו וגם הם עשויים להפסיד זכויות כשיגדלו ... מה ההמלצה שלך לאור המצב? \
הסתלקות קטין כרוכה בהתערבות האפוטרופוס הכללי. הסתלקות הקטינים אינה בטובתם ועובדה כי כיום אתה מצהיר כי בכוונתך לערוך צוואה אשר תבטיח את חלקם, אינה מונעת ממך לשנות את דעתך ולכתוב צוואה אחרת
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה