העיזבון הוא של אדם שמת לפני 42 שנה. הוא היה ניצול שואה והכסף הוא ככל הנראה שילומים מגרמניה. משרד האוצר החזיק בכסף ואחר העביר אותו לאפטרופוס הכללי.אנחנו 12 קרובי משפחה של הנפטר תובעים את העיזבון. ב-16.3 עומד להיערך קדם-משפט בנוגע לעיזבון. הטענה שלנו היא שאנו היורשים היחידים ויש לנו המסמכים להוכיח את זה. על מה צריך לשים את הדגש בקדם-המשפט ומה ההבדל בינו לבין משפט? האם ניתן לגמור את העניין בלי להגיע למשפט?
קדם משפט הוא דיון לכל דבר ועניין. בדיון זה יכול בית המשפט לתת פסק דין בתובענה העיקרית - אם הוא מוצא לנכון, בלי לקבוע את התיק להוכחות.
אין פה "על מה לשים את הדגש". בדיון בית המשפט יבחון את כל הטענות שלכם לעניין הקרבה למנוח וכן יבדוק מה עלה בגורל העיזבון ואם הוא בכלל קיים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד חיה לזר נוטקין
053-6241137
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב. ראשית קצבת שארים אכן ניתנת לבן/ת זוג של המנוחה וכן לילדים מתחת לגיל 21 ועד לגיל זה. אלו בדר"כ כללי חברות הביטוח בגין פנסיה. הזכאות היא של היורש הספציפי. לא ברור אם הנושים הם של המנוחה, אמא...
המשך תשובה