לעו"ד שלום י3 ורשים שלא מסתדרים בינהם מונו 2 שני מנהלי עזבון שמיצגים שלושה יורשים. הסתיים התהליך והסכמנו לשלם 3 אחוז . שאלתי היא האם שכר טרחה 3 אחוז +מעמ מתחלק שווה בשווה בין היורשים? התהליך הסתיים ו המנהלי עזבון דורשים חצי חצי כלומר שיורש אחד ישלם חצי ושני היורשים האחרים את החצי שלהם |(כלומר כל אחד רבע). האם זו דרישה סבירה? הרי כל יורש קיבל שליש אז למה שיורש אחד ישלם שכט על עזבון מלא? (1.5%)
שכר הטרחה צריך להתחלק בין כל היורשים בחלקים שווים אלא אם יש הסכמה לחלוקה אחרת
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה