אב נפטר לאחר שהסתבך בחובות קשים ושלח יד בנפשו. המשפחה מפורקת ועכשיו אני והבנות חוששות שהחובות יתגלגלו עלינו. מתי החובות "עוברים בירושה" ומתי לא?
מאוד תלוי ממה נובעים החובות; האם מדובר בחובות משותפים; האם החובות נעשו במסגרת החיים המשותפים ולצורך החיים המשותפים וכד'.
כאשר המדובר בחובות להם לאשה אין כל קשר, החובות יחולו על העזבון בלבד - אם נותר עזבון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה