שלום, ההורים של ידידה שלי נפטרו והשאירו לה ולאחיה דירה בשווי 2 מליון. אחיה מסרב להתפנות מהדירה ולמכור אותה, ובכך להתחלק בכסף. רציתי לדעת אם תוכל למנות מנהל עיזבון? והאם עליה קודם לפרק את השותפות בינה לבין אחיה? הבנתי כי מינוי מנהל עיזבון לא חייב להיות על ידי עורך דין..תודה מראש על התשובה
על ידידתך לפנות בבקשה לצו ירושה. לאחר שתוכרז יורשת ותירשם בעלים בדירה תוכל לפנות בבקשה לפירוק שיתוף. אין צורך במנהל עיזבון בתנאים שהצגת
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה