אני גר בדירה שכורה מזה 9 שנים ברצף בעל הדירה נפטר ואין לו יורשים, נאמר לי שבנסיבות אלו אני יכול לתבוע בעלות על הדירה האם זה נכון ?
אין סיבה משפטית כי הדירה תהיה שלך ותרשם על שמך, אם לאיש אין כל יורש גם מקרבת משפחה רחוקה ואין צוואה הרכוש עובר למדינה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה