היי, אמי הותירה אחריה חשבון בנק ודירה וצו הירושה שקיבלנו נותן לי ולאחי רבע כל אחד וחצי לאבי. חתמנו על חוזה עם אבי (מול נוטריון) שהוא מוותר על חלקו בחשבון הבנק ואנחנו מוותרים על חלקנו בדירה. האם אני ואחי יכולים ללכת עם הסכם זה וצו הירושה (ותעודת הפטירה) לבנק ולמשוך את כל הכסף אלינו או שאבינו חייב להתלוות אלינו? תודה מראש
ככל שההסכם לא אושר בבית המשפט על אביכם להתלוות אליכם
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה