עו"ד רחל שלום. אני לפני חתימה על הסכם חיים משותפים וממון עם זוגתי. אני אלמן ויש לי צוואה הדדית קודמת עם אישתי המנוחה בה אני ירשתי את חלקה. באותה צוואה מצויין שאני מוריש את עיזבוני לילדי לאחר מותי. זה רצוני גם היום. האם זה ״תופס״ גם היום? או שעלי לעשות צוואה חדשה. אף על פי שרשום במפורש שעזבוני ילך לילדי.
משה שלום רב
ככלל הצוואה ההדדית תקפה גם היום. נוכח העבדה שאתה עומד בפני חתימה על הסכם ממון, להתיעץ על מנת שלא תהיה סתירה בין המסמכים
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה