שלום רב. גיליתי בצוואתו של אבי (בן 90) שיש מנהל עיזבון בצוואה שערך לפני מספר שנים. אני היא היורשת היחידה. אחותי קיבלה את משק ההורים לפני שנים. גם כך כתוב בצוואה. האם ממהל העיזבון יכול להחליט אחרת ומה גובה השכר שהוא יכול לקחת ? יש לציין שלאבי אין נכסים. הכל נמסר לאחותי ולי ישארו התגמולים. גם בתגמולים אין מוטבים. האם הדבר עלול להקשות בבוא הצורך ?
גם כאשר נרשם בצוואה מנהל עיזבון לא תמיד יש צורך במינוי שלו. בנסיבות בהן את מתארת ספק אם מנהל העיזבון ידרוש את מינויו ואם כן- יש לפנות לבית המשפט
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה