אין לי משפחה ואני מעוניינת להוריש את כספי לאוניברסיטה לצורך הקמת קרן מלגות. האם ניהול הקרן נעשה ע"י האוניברסיטה? אם לא האם יש משרדי עו"ד המתמחים בניהול קרן כזו? האם כאשר יש צוואה מוסדרת אצל עו"ד יכולים אחי להתנגד להעברת הכספים לאוניברסיטה? אם לא הספקתי להסדיר זאת ובצוואה פשוטה רשמתי להעביר את כל הכספים באופן ישיר לאוניברסיטה האם אחי יכולים להתנגד לצוואה? האם רישום אוניברסיטה כמוטב בקרן פנסיה או ביטוח אפשרית? תודה
ניהול קרן יכול שיעשה ע"י האוניברסיטה - במידה והממונים יסכימו לכך. ניהול קרן יכולה להתבצע גם על ידי כל עורך דין הבקיא בתחום ניהול העזבונות.
אחיך יכולים לנסות ולהתנגד לכל צוואה עליה תחתמי. חשוב שתערכי צוואה ברורה מאוד. במקרה כמו שלך, אנו נוהגים לערוך צוואות מצולמות ובמקרים בהם יש חשש של מחלה או לקיחת תרופות, נהוג לצרף חוות דעת רופא.
רישום גוף אונברסיטאי כמוטב אפשרי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה