אבי נפטר והותיר אחריו חובות רבים (בסדר גודל של כמה עשרות אלפי שקלים לבנק, עמידר, עירייה ועוד). האם עלינו היורשים - 3 בניו בוגרים - לשלם את חובותיו? אציין כי אבי לא הותיר אחריו כל נכס או כסף אלא רק חובות. האם עלינו היורשים לשלם את החובות שלו? הנושים מאיימים לתבוע אותנו במידה ולא נגיע איתם להסדר.
נושים יכולים לתבוע את העזבון בלבד. אם אביך לא הותיר שום דבר, לא ניתן לתבוע אתכם בגין חובות שלו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה