בעיזבון שלנו טיפלו בעבר מספר מנהלי עיזבון. כיום נותרו שלושה מנהלי עיזבון כאשר שניים מהם פעילים. האם על פי חוק שכר הטרחה המקובל (3-4%) מתחלק בין מנהלי העיזבון או כל אחד רשאי לדרוש שכר טרחה של 3-4%? אודה לך באם תציין סעיף בחוק לאחד האפשרויות על פי תשובתך. תודה רבה. דניאל
השכר אינו משתנה אם ישנם מספר מנהלי עיזבון. עניין שכר טרחת מנהלי העיזבון מוסדר בתקנות הירושה התשנ"ח-1998 ס' 45
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הצוואה המאוחרת בהחלט יכולה לשנות את חלוקת העיזבון גם לאחר שכבר חולק. קיימת בעייה עם עסקאות עם קונים חיצוניים (צדדים שלישיים) בתום לב ובתמורה . לצדדים שלישיים קיימת זכות להגנה משמעותית לפי סעיף 73; ...
המשך תשובה