האם תובענה בבית המשפט לענייני משפחה שמגיש יורש ועניינה סכסוך על היקף העיזבון ומטרתה השבת כספים לעיזבון שנגזלו על ידי יורש אחר - האם תובענה כזו תאושר על ידי בית המשפט? פניתי למנהל העיזבון שמינה בית המשפט והוא מסרב לפעול בנושא ולמעשה מסכל את התובענהלמרות עבירות שחלקן פליליות של היורש האחר. האם אני לא אוכל להגיש את התובענה באמצעות בא כוחי עצמאית ישירות לבית המשפט? תודה רבה
כן
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה