שלום, גרוש אשר משלם מזונות על ילדיו, באופן שוטף, הולך לעולמו. האם: א. במקרה בו אין צוואה >> הגרושה תקבל, עפ"י חוק, את מזונות, הילדים (המזונות העתידיים) מכספי העזבון? (על אף שאינה יורשת כיוון שהאב גרוש) ב. במקרה בו יש צוואה (אשר בה מצויין כי העיזבון אינו עבור הגרושה ואינו עבור הילדים) >> הגרושה תקבל, עפ"י חוק, את מזונות, הילדים (המזונות העתידיים) מכספי העזבון?
תשלום דמי המזונות הינו חלק מחובות המנוח ועל כן ישולם מתוך נכסי העיזבון
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה