אבי נפטר לפני 3 שנים וסבא שלי נפטר לפני כחודש אבא שלי היה בן יחיד של סבא והוא היורש היחידי (סבתא נפטרה מזמן) לאבא הייתה ירושה שמורידה הכל לאמא. לאן עוברת הירושה של סבא בעצם? האם לנכדים? או לאמא כי היא היורשת היחידה של אבא בעצם? או שהירושה שלו לא רלוונטית כי הירושה של סבא היא נכס עתידי בעצם?
באם הסבא לא ערך צוואה עיזבונו יחולק בין נכדיו בחלקים שווים
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה