שלום רב, האם נדרש הליך מיוחד לאחר הוצאת צו ירושה לחלוקת העיזבון כאשר אחד היורשים הינו חסוי . אוסיף שהעיזבון כולל כספים ודירה. האם חלקו של החסוי יירשם על שמו או ע"ש האפוטרופוס שלו (שהוא גם אחד היורשים)? תודה
נרשם על שם החסוי, יטופל על ידי האפוטרופוס שלו
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה