עשיתי הסכם בין יורשים עם אחותי , בהסכם זה הייתי חייב לשלם לאחותי מכספי העיזבון 200,000 ש"ח וכבר שילמתי 150,000 ש"ח מכספי פיצויים שקבלנו על נכס ששייך לעיזבון. לאחרונה נוצרו מחלוקות ביננו היורשים והדבר עומד לבירור בבית המשפט, כשאחותי מעוניינת שהכסף בבנקים ישמש ככספי איזון לצורך פירוק הנכסים. אני עדיין חייב לאחותי 50,000 ש"ח ואני לא סומך עליה, וכדי שלא יהיה בעיה בחלוקה אני מעוניין לשלם לה את החוב שעדיין קיים מכספי הפרטי, האם מותר לי לשלם לה את החוב מכספי הפרטי ולא מכספי העזבון ?
הסכם בין יורשים מחלק את נכסי העיזבון. אם נעשה שימוש ביניים בכספים פרטיים ולאחר מכן מושבים הכספים מתוך כספי עיזבון לא צריכה להיות בעיה. לדבר משמעות רבה כאשר מעורב נכס מקרקעין שאז תשלון מכספים פרטיים עלול להיחשב מכירה..
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה