שלום, האם זה פלילי שאני מגיעה לבית של אישה שמטפלת בסבתי והיא מצלמת אותי בביתה ללא רשותי? יש לציין שיש גם תהליך משפטי בו היא מחויבת לתת לי פרטיות. תודה
שלום רב,
אין איסור חוקי על אדם להתקין מצלמות בביתו ולצלם בנוכחותו אורחים בסלון ביתו ובכניסה לסלון (כל עוד אין מדובר בצילום יחסי מין).
במידה שקיים צו ספציפי האוסר על צד ג׳ לצלם אותך או לפגוע בפרטיותך-יש להציג בפניו את הצו ולדרוש כי יחדל מצלם אותך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גיל בר-אור, משרד עורכי דין
055-4532755
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ריקי שלום, סעיף 2(3) לחוק הגנת הפרטיות אוסר צילום אדם כשהוא ברשות היחיד. מכאן, שאין מניעה לצלם כל דבר אחר שאינו אדם (ברשות היחיד), היינו, את רשות היחיד עצמה. לכן, כל עוד הוא עומד על המדרכה ומצלם את...
המשך תשובה