שלום, האם מותר להציג בתערוכת חובבים ציורים שמתבססים על צילומים שונים שנאספו מהעתונות היומית או מז'ורנלים ישנים?
שלום איילת,
ברמת העיקרון, יצירה המבוססת על יצירה אחרת מהווה הפרה של זכויות יוצרים. יש לכך חריגים (בפסיקה ניתן לעיין בפסק הדין בעניינו של ויסהוף נ' ויינברג השנוי במחלוקת ובחקיקה - ראי סעיף 19 לחוק זכות יוצרים. האם התערוכה מהווה "ביקורת" על היצירות המקוריות?).
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אלי נחום
055-4532717
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לירוי שלום רב, תרגום או שינוי של מילים של שיר ללא רשות בעלי זכויות היוצרים מהווה לכאורה הפרה של חוק זכות יוצרים. בברכה, עו"ד אלי נחום...
המשך תשובה