שלום רב, הורי רכשו דירה בשנת 89 ממי שהיה יד ראשונה וקנה אותה מהקבלן. ע"פ התב"ע החלה על החלקה- מדובר ב-4 יחידות לדונם. עד היום, בנסח מופיעים הבעלים הראשונים של הקרקע שהלך לעולמו בשנת 85 - על כך מצויה בידי אסמכתא ממרשמי משרד הפנים. החברה שרכשה מהנפטר את הקרקע והיא זו שכנראה בנתה את הדירות, הינה חברת אחד העם שפירא בע"מ והיא אינה קיימת עוד ע"פ רשם החברות. עד היום, כל מי שרכש אי פעם דירה בחלקה רשום ע"ג הנסח(מדובר על כ-8/9 דיירים בסה"כ)בהערת אזהרה. כל רישום הערה לא בא במקום קודמה אלא בנוסף, ולא רשום על הבעלות של מי. דהיינו, ניתן לראות ע"ג הנסח את כל מי שהופיע מאז ומעולם כבעלי הדירות על אף שבפועל קיימים רק 4 דיירים. מהו ההליך הקצר ביותר ע"מ שנוכל להביא את הנסח להיות מסודר? עם רישום של 4 בעלי הזכויות ומחיקת הבעלויות הקודמות? או בשלב ראשוני, בידיעה כי הבעלים הראשוני נפטר ומי שרכש ממנו אינו פעיל יותר והוא זה שלמעשה היה אמור להשלים את הרישום הראשוני, האם יש דרך משפטית/פשוטה יותר בא נוכל למחוק אותם כבעלים?
שלום רות,
אין במקרה כזה הליך פשוט. יש לפנות למשרד עורך דין המתמחה במקרקעין ובפרט ברישום בתים משותפים. הם ינסו לפעול לרישום הבית כנדרש ולילוי כלל התנאים לרישום הבית כבית משותף. אנא הכיני את כלל המסמכים של הבית בכללותו ובמידת האפשר גם חוזי הרכישה המקוריים מן הקבלן.
בברכה,
נעם קולודני, משרד עורך דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
