אני בן 72 ורוצה לכתוב צוואה כדי לחלק את הרכוש שלי בין שלושת הילדים שלי בצורה הוגנת. יש לי דירה, חשבון בנק וכמה השקעות, והמצב המשפחתי מורכב כי יש מחלוקות בין הילדים. שמעתי שאפשר לעשות צוואה אצל נוטריון אבל לא יודע איך זה עובד. האם הנוטריון יכול לייעץ לי איך לחלק את הרכוש או שהוא רק מאשר את החתימה, מה ההבדל בין צוואה אצל נוטריון לצוואה רגילה, ומה עדיף במקרה שלי?
שלום רב,
קיימות כמה דרכים לערוך צוואה, כאשר אחת מהן נקראת "צוואה בפני רשות" - ה"רשות" היא או שופט בית-משפט, או דיין בית-דין רבני, או נוטריון.
בצוואה מסוג זה אין צורך בעדים, ולרוב היא נחשבת כבעלת משקל רב יותר מאשר צוואה רגילה בפני עדים ובוודאי יותר מצוואה בכתב-יד.
הצוואה הנוטריונית מתועדת בין היתר במיספור סידורי בפנקסי הנוטריון ולכן קשה להעלות כנגדה טיעונים באשר למועד חתימת המצווה, כמו גם לגבי כשרותו המשפטית במועד החתימה או השפעה בלתי הוגנת של מי מקרובי המשפחה עליו.
הנוטריון יכול כמובן לייעץ לך באשר לסוגיות המשפחתיות שהעלית, אם כי ההחלטה הסופית באשר לאופן חלוקת רכושך נתונה כמובן בידיך, אתה המחליט ואתה הקובע.
משרדנו ישמח לעמוד לרשותך בעניין זה.
בהצלחה,
אורית לוי, עו"ד ונוטריון.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נוטריון ומגשרת אורית לוי
053-7101175
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, עלויות תרגום מסמך נחלקות ל-2: עלות התרגום עצמי - לרוב לפי ספירה של 250 מילים ליחידת-תרגום, ועלות אגרות נוטריוניות - לפי ספירה של 100 מילים ליחידה. גובה האגרות הנוטריוניות קבוע בתקנות הנוט...
המשך תשובה