שלום רב,
במסגרת הלימודים חבריי ואני עמלנו על פרויקט הגמר בקושי רב והצגנו אותו בפני קהל שומעים.
לאחר מכן, החלטנו שנמשיך לנסות ולפתח את המוצר שהתברר כהצלחה גדולה במסגרת הלימודים.
לא נסתיימה שנה וטרם התקדמנו עם עשיית הפרויקט למרות כוונתנו להמשיך - כלומר טרם הוצאנו לשוק.
גילינו לאחר כתבה בערוץ 2 כי הרעיון שלנו יושם בחברה אחרת.
אנו חושדים לאחר בדיקה מעמיקה שהרעיון ויישומו נלקחו מפרויקט הגמר שלנו:
1. על פי התארוך אתר האינטרנט שלהם פותח כחודש לאחר הצגת פרויקט הגמר שלנו. כמו גם עמוד הפייסבוק שלהם.
2. תכני הפיתוח דומים מאוד למה שאנחנו פיתחנו.
3. מיקומו הגיאוגרפי של הבחור שפיתח (לכאורה לדעתנו) מסתדר עם החשד שאכן נלקח יישום הפרזנטציה שלנו למוצר ממש.
אני יודעת שאין חזקה על רעיון והמקרה המדובר לא נחשב לגניבה. אבל הבנתי שאופן ביטוי הרעיון דומה מאוד לשלנו ואין לי ספק בכלל שלא העתקנו משום גורם ושהתוכנה הייתה פרי ההמצאה שלנו.
יכול להיות כי האדם שפיתח את המוצר הזה פשוט האזין לנו באדיקות ויישם את כל הרעיון לפנינו.
האם באמת ניתן לעשות דבר מה בנושא?
שרון שלום,
אכן אין הגנה על הרעיון עצמו, יחד עם זאת, במידה שאופן הביטוי זהה לאופן הביטוי שלכם ייתכן שקיימות לכן מספר עילות משפטיות.
אני ממליץ לכן לפנות לייעוץ משפטי אצל עורך דין המתמחה בתחום שיוכל לבחון המקרה ולראות האם מדובר בהעתקה של אופן הביטוי של הרעיון, והאם אופן הביטוי הגיע למצב בו קיימת לו הגנה מדיני זכיות יוצרים וכן קיומן של עילות נוספות מדינים משיקים כגון עשיית עושר וכדומה.
סער גרשוני, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר