שלום, אני רוצה להתחיל בתהליך גירושים מבעלי והייתי רוצה לדעת איך מתחילים? לאן הולכים? איך יודעים מה הזכויות שלי? איך מתבצע חלוקת רכוש. אשמח לקבל מידע
על מנת לדעת את כלל זכויותייך, הן מזונות והן רכוש, עליך להגיע לפגישת ייעוץ פרטנית עם עו"ד המתמחה בדיני משפחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
שלומי ואנונו משרד עורכי דין
053-7361087
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום לך,
שאלותייך הן אמנם הבסיס, אך מדובר בשאלות "פתוחות" מדי, עד כי קשה מאד להסביר את כל התורה "על רגל אחת".
ולמרות זאת, כדאי שתדעי כי הזירה המשפטית יכולה להיות או בבית משפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני, ולרוב ישנה חשיבות רבה לכך שכן התוצאות בכל אחד מהפרמטרים (מזונות/משמורת על הקטינים/ענייני רכוש) עלולות להיות שונות בכל אחת מהערכאות.
כדי להבין קצת יותר בעניין זה תוכלי לקרוא קצת באינטרנט אודות "מירוץ הסמכויות", ובכל מקרה, הייתי ממליצה לך, כקודמתי- לפנות לייעוץ אצל עו"ד המתמחה בענייני משפחה.
בברכה
עו"ד רוקח יפית.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
שלומי ואנונו משרד עורכי דין
053-7361087
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

אכן, לכל אחד מבני הזוג זכות ראשונים לרכוש את החלק של הצד השני לפי שווי שוק או שמאות. ככל ותתקבל הצעה גבוה יותר, עניין שיהיה בו הפסד לצד השני יהיה להשוות את ההצעה - אלא אם הצד השני הסכים לוותר ולאז...
המשך תשובה