קודם כל אקדים ואתן קצת רקע:
חברה שלי בת 28, בעלת ליקוי שמיעה חמור והיא משתמשת במכשירי שמיעה, כרגע סטודנטית לרוקחות בהדסה עין כרם בירושלים
עד לפני כ-3 חודשים עבדה כ-6 שנים בסופר פארם בקניון רמת אביב בתור עוזרת לרוקח (זה נקרא אצלם "פרח")
לפני שלושה חודשים, עברנו לירושלים והיא הלכה לראיון עבודה בסופר פארם בסניף תלפיות
בראיון עבודה חברה שלי, נועה, התחייבה ל-3 משמרות בשבוע.
היום לאחר כחודשיים של עבודה מנהלת בית המרקחת, רווית, לקחה אותה לשיחה, היא התחילה בזה שלא מוצא חן בעיניה המשמרות שנועה נותנת
היא טוענת שבראיון עבודה נועה התחייבה לעבוד 3 משמרות בשבוע מתוכן שישי או שבת כל שבוע.
נועה אמרה לה שהיא לא זוכרת שלזה היא התחייבה ואם זה היה התנאי הרי שהיא לא הייתה מסכימה כי לא יכולה להתחייב לעבוד בכל סוף שבוע (שישי או שבת)
כיוון שלא בכל סופי השבוע אנחנו נשארים בירושלים ולעיתים קרובות אנחנו חוזרים בסופי השבוע לחיפה או לתל אביב וזה לא הגיוני למשל שהיא תצטרך לחזור מחיפה בשביל לעבוד.
באותה שיחה נועה ביקשה ממנה שתבוא קצת לקראתה ושהיא מוכנה לתת משמרת שישי או שבת כן ושישי ושבת לא...המנהלת לא הסכימה והמשיכה להטיח בה האשמות נוספות
כגון שבראיון עבודה כשהיא שאלה אותה אם ליקוי השמיעה יפריע לה בעבודה אז נועה אמרה שלא ועובדה שזה כן מפריע והיא נותנת דוגמא שהיום היא ביקשה ממנה לעשות משהו
ולאחר מכן כששאלה אותה אם עשתה נועה אמרה שלא עשתה כיוון שהיא לש שמעה שהיא בקשה ממנה, היא ממשיכה ואומרת לנועה שלפעמים היא נמצאת באיזה עולם משל עצמה
ולא עושה מה שהיא צריכה לעשות...בסיום השיחה היא אמרה לה שתיקח שבוע ותחשוב על זה...
אני לא יודע וגם נועה לא אם זה אומר שהיא מפטרת אותה או לא...אבל זה נשמע כמו איום לפיטורין ומיותר לציין שלא מוצדקים, כמו שרשמתי בהתחלה נועה עבדה כ-6 שנים בסופר פארם
באותה עבודה בדיוק ומעולם לא באו אליה בטענות לגבי השמיעה ומעולם לא הפריע לה, כמו כן היא סיימה תואר ראשון בהצלחה למרות הקושי ועכשיו עושה הסבה לרוקחות...
כמובן שיש לציין שיש קושי וקושי יהיה, אין מה לעשות, והיא לא יכולה לעשות שום דבר בעניין, כמובן שהייתי מצפה ממנהלת בית מרקחת להסב את תשומת ליבה כשהיא מדברת איתה ולא לזרוק
איזו בקשה לאוויר ולחשוב שנועה שמעה אותה, הרי היא מודעת לקושי שלה...
בסה"כ נראה שהיא מחפשת אותה והיא מתרצת את זה בעניין המשמרות...
מה דעתך ??
מה ניתן לעשות ??
האם יש עילה לתביעה או להוצאת מכתב חריף בנושא ??
נכון לכרגע נועה אמורה לעבוד ביום שלישי, היא לא כל כך רוצה לבוא לאור מה שקרה היום – מה דעתך ??
תודה על הזמן,
נאור.