שלום
לפני כשנתיים הייתי מעורב ב- 2 תאונות דרכים בהפרש של כ-4 חודשים, בתאונה ה-1 (ה"קלה" יותר) המשטרה לא היתה מעורבת למעט תצהיר שניתן במשטרה. נהג המונית שפגעתי בו לקח את הפרטי הרכב וברח מהמקום. אני כרגע נתבע על התאונה ה-2 (המשפט כבר התקיים) ואני נתבע על הסעיפים הנ"ל:
•תקנות התעבורה - התנהגות הגורמת נזק בנסיבות
•תקנות התעבורה – אי שמירה על רווח בנסיבות
•פקודת התעבורה – נהיגה בקלות ראש בנסיבות
•תקנות התעבורה –סטייה מנתיב נסיעה בנסיבות
במשפט נאמר לי שהעונש הוא שלילה ל-5 חודשים וקנס כספי ע"ס 1,800 ₪. אני כפרתי בהאשמות, זאת מכיוון שכבר מס' שנים אני מתלונן על סימפטומים מסוימים של מעין סחרחורת , הרגשת מחנק, חולשה וכו'. (במשך שנים "רצתי" בין רופאים שונים כולל נוירולוגים וביצעתי בדיקות כגון: EEG, MRI, ו-C.T אשר לא גילו כל ממצאים מחשידים). עלי לציין, שלאחר התאונה ה-1 אושפזתי בביה"ח למס' ימים ובבדיקת EEG התברר שישנה פעילות אפילפטית באזור פרונטלי אוקציפיטלי. כרגע אני במעקב נוירולוגי ומטופל בכדורים. עלי לציין, שרישיון הנהיגה שלי כבר נשלל למשך 7 חודשים בעקבות הבעיה הרפואית והוחזר לי (אני בכל מקרה לא נוהג מהתאונה השניה).
בבית המשפט מסרתי שאמציא מסמכים לתובעת בו אוכיח שהתאונה נעשתה כתוצאה מבעיות רפואיות.
גם בתאונה השניה פינו אותי ועוד 5 נפגעים (ביניהם בתי) לביה"ח (ללא אשפוז).
ברצוני לשאול, האם יכול להיות מצב שיש לתובעת מידע לגבי התאונה ה-1 (בה הומלץ לי במכתב השחרור מביה"ח (לאחר התאונה ה-1) "כעת יש להימנע מנהיגה" ואכן לא נהגתי במשך שלושה חודשים רק שאני לא יכול להוכיח זאת. ובמידה ואין להם את המידע הנ"ל האם יכול להיות מצב שבו אגיש את המסמכים הרפואיים בו מצוינות 2 התאונות. האם מסמכים אלו יכולים להחמיר את "כתב האישום ואת ה"עונש"?
עלי לציין: שעבירות התנועה היחידות שלי הם חניה במקום חניית נכים וחצייה באור אדום (לפני כ-7 שנים). יש לי רישיון נהיגה משנת 1994.
תודה