שלום רב!
בנובמבר 2001 עצר אותי שוטר תנועה כאשר נהגתי ברכב ללא טסט בתוקף. השוטר, כנראה, רצה ללמד אותי לקח ורשם לי גם דו"ח על נהיגה ברכב ללא טסט וגם דו"ח על נהיגה שלא בכביש (שוליים) - מה שהיה שקר מוחלט.
כנראה, שלשוטר היה רגע קט של ייסורי מצפון והוא ביטל את הדו"ח השני, כלומר כך הוא אמר לי, תוך שהוא מעביר שני פסים עבים על הדו"ח ורושם "מבוטל".
בפועל, שוב כנראה, הוא לא ביטל את הדו"ח. אבל הוא כן עשה איתו משהו, אולי הקפיא, כי מאז אני לא שמעתי כלום מהמשטרה בעניין זה. עד שנת 2010.
בנובמבר 2010, אחרי תשע שנים בדיוק (!), אני מקבל מרשות האכיפה והגבייה "טבלת ריכוז חובות" ושם מופיע הקנס בתוספת פיגור, עם סכום כולל של 1175 ש"ח (הקנס המקורי היה 500 ש"ח). התקשרתי אליהם, הנציגה גימגמה משהו בסגנון "אני רואה שהקנס היה בהקפאה" והפנתה אותי למפנ"א - מרכז פניות נהגים ארצי.
התקשרתי למפנ"א ושם אמרו לי כי הם צריכים להוציא את התיק מארכיון וכדי שיטפלו בזה אני צריך לשלוח אליהם מכתב וכך עשיתי.
אחרי כשבועיים קיבלתי מרשות הגבייה מכתב רשום עם דרישה לתשלום ואיום בעיקולים וכו'. בנוסף, בדרישה הזאת רשום "ביום 31/05/06 נשלחה אליך דרישה לתשלום קנס. טרם שילמת את הקנס." הודעה זאת היא שקר מוחלט כי לא קיבלתי שום דרישות לפני כן.
פניתי אליהם שוב והסברתי שאני מברר את העניין במפנ"א ואז קיבלתי מכתב עם הודעה שההליכים נגדי מוקפאים לשישה חודשים.
בינואר התקשרתי למפנ"א לברר האם נעשה משהו וקיבלתי תשובה שהם לא קיבלו שום מכתב ממני. שלחתי את המכתב עוד פעם והפעם שמרתי על הקבלה.
היום התקשרתי למפנ"א ונעניתי בגסות נוראה שמבחינתם הקנס קיים ואם השוטר שיקר לי, אז שאלך ואתבע את השוטר. כשאמרתי שזה לא ייתכן כי אחרי תשע שנים אתם פתאום תתבעו מאזרח כסף כך סתם, הופניתי חזרה לרשות הגביה.
התקשרתי לרשות והפקידה אמרה לי "אנחנו רק גובים את הכסף, כל הבירורים הם מול המשטרה". אני לפינג-פונג הזה לא מוכן, מה שגם כל התקשרות אליהם זו המתנה של חצי שעה לפחות ודרשתי לדברר עם מנהל או אחראי. הבטיחו לי שהמנהל יחזור אליי תוך 24 שעות, אבל אני ממש מיואש ומתחנן לעזרה מכם - מה ניתן לעשות נגד הברוטליות הזאת של הרשויות? אני ממש מרגיש שהמדינה רוצה לשדוד אותי באור יום. גם הסכום הוא לא קטן, אבל בעיקר החוצפה שלהם מוציאה אותי מדעתי. אנא מכם, עזרו לי!
נ.ב.
אני מפרסם הודעה זאת גם בפורום תעבורה. עמכם הסליחה עם הנושא לא קשור לפורום זה.