פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אורלי
שאל/ה:
האם צריך להיות בחל"ת חודשיים או חודש כדי לקבל אבטלה?
23/8/2012
אני עובדת בגני ילדים כשכירה לפי שכר יומי. בחודש אוגוסט לא אעבוד בגנים מכיוון שיש חופשה. הגשתי מסמכים לביטוח לאומי ואני חותמת בלשכה.קראתי שאני אמורה להיות בחל"ת חודשים רצופים כדי לקבל אבטלה ולא חודש רצוף האם זה נכון? מכיוון שאני חוזרת לעבוד בספטמבר וביטוח לאומי שלחו לי מכתב שהתביעה שלי אושרה. מה נכון? חודש או חודשיים
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גולדשטיין ורדה
שאל/ה:
הורדה לביטוח לאומי ממשכורת של פנסיונרית עובדת
22/8/2012
אני אשה נשואה המקבלת קצבת זקנה ועובדת במשכורת לפי שעות ובסכום כולל מקסימלי של עד- 1400 ש"ח לחודש ומורידים לי ביטוח לאומי וביטוח בריאות , בעלי עובד ומשלם , האם זה תקין?
חני
שאל/ה:
עוסק פטור שנקלע לקשיים כלכליים
22/8/2012
שלום רב, ברצוני לדעת האם עוסק פטור שמרויח מעט מאוד בעסק שלו ונקלע לקשיים כלכליים זכאי להשלמת הכנסה? אם כן איזה מסמכים צריך להגיש על מנת להגיש בקשה לביטוח לאומי?
הדס
שאל/ה:
תשלום מביטוח לאומי לחופשת לידה
22/8/2012
שלום רב, אני בחודש התשיעי בהריון, אני עובדת בעבודת שטח, כחלק מעבודתי אני מקבלת 1500 ש"ח החזרי נסיעות בנוסף למשכורת. רציתי לדעת האם התשלום בחופשת הלידה שלי מבטל"א הוא מהמשכורת נטו או מכלל המשכורת שלי (כלומר האם הוא כולל את החזר הנסיעות) תודה מראש, הדס
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
27/8/2012
דמי הלידה משולמים בתשלום אחד, לחשבון הבנק של היולדת הזכאית להם. דמי הלידה הם גמלה מחליפת שכר, אך גובה הגמלה מוגבל עד לסכום ההכנסה המקסימלית לתשלום דמי ביטוח לעובדת שכירה ולעובדת עצמאית, כפי שהיה בחודש שקדם ליום הפסקת עבודתה של היולדת. מקסימום גמלת דמי לידה ליום - 1,412.50 ש"ח (החל ב- 01.01.2012) .
עובדת שכירה או עובדת עצמאית – מחושבים לה דמי הלידה ליום על-פי מלוא שכרה או הכנסתה כעצמאית בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסיקה את עבודתה, לחלק ב–90, אך לא יותר ממקסימום דמי הלידה ליום.
לנה
שאל/ה:
תשלום מענק חד פעמי עקב החמרת מצב
22/8/2012
ב1999 ו2006 עברתי נתוחים על שתי ידיים (סינדרום cts)הגשתי תביעה לביטוח לאומי על הכרת מחלה כמחלת מקצוע(אני מורה למוסיקה) קבלתי את ההכרה ומענק על נכות זמני אחרי הניתוח.הגשתי תביעה לנכות לצמיתה אך אמרו לי שאחרי הניתוחים לא נשארה נכות.השנה ,עקב חזרתם של נימולים בידים הגשתי תביעה על החמרת מצב וקיבלתי נכות לצמיתה19%.שולם לי מענק כספי לפי הבסיס של 2006.האם זה נכון? הנכות שלי לפי החמרת מצב מ14/2/2012. לא התבקשתי להביא תלושים של 3 חודשים האחרונים לפני הפגיע וכשהגשתי ערעור על הסכום של המענק התקשרה אלי פקידה מב"ל והסבירה שמשלמים לפי הבסיס הקיים. האם זה נכון?
אסף שבת, עו"ד
הגיב/ה:
מענה ללנה
22/8/2012
היי לנה אכן כן בסיס השכר 3 חודשים לפני הפגיעה ( לטוב ולרע...)
לנה
הגיב/ה:
תשלום של המענק -החמרת מצב
22/8/2012
תודה על התשובה מהירה.כמו שהבנתי גם בתביעה על החמרת מצב משלמים לא לפי בסיס הקיים(מזמן) -משלמים לפי שכר של שלושת החודשים האחרונים? ואם כך מה אני אמורה לעשות?
חלי
שאל/ה:
הקדמת הקצבה החודשית
22/8/2012
האם מקדימים החודש את הקצבה המשולמת ב-28?
קורל
הגיב/ה:
לא, רק את הקצבאות
23/8/2012
ילדים ואבטלה.
ליאור
שאל/ה:
שאלה חשובה - דמי אבטלה
22/8/2012
שלום רב,
אני צעיר בן 25 ללא השכלה אקדמית. לפני כשבוע חזרתי לישראל לאחר טיול של שישה חודשים ברחבי המזרח הרחוק. לפני שעזבתי את הארץ, עבדתי במשך שנתיים וחצי כשכיר. שכרי החודשי עמד על 7,800 שקלים. השאלה שלי היא: האם כיום אני יכול לגשת ולקבל דמי אבטלה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
27/8/2012
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. אתה מובטל. יש לבדוק את מעמדך הביטוחי בבבטל"א ותשלום דמי ביטוח כסדרם.
ר
שאל/ה:
הבטחת הכנסה לאחר שהתפטרתי מרצון
21/8/2012
שלום רב,
אינני עובד כרגע ולא זכאי לדמי אבטלה זאת מאחר והתפטרתי מרצון. האם אני זכאי להבטחת הכנסה? ברצוני לציין שיש ברשותי פקדון בסך 90K ש"ח המיועד ללימודי תואר שני ולקנית רכב.
תודה!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
27/8/2012
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בת זוג, (מעמדכם האישי מבחינה ביטוחית צריך להיקבע ע"י הביטוח הלאומי בהתאם לקריטריונים) גם היא צריכה לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
ט.ח.
שאל/ה:
עזרה בשיפוץ בדירת נכה
20/8/2012
שלום, אימי בפנסיה נכה 100% (עיוורת). שמעתי שיש איזה סעיף בבטוח לאומי שניתן לקבל עזרה בשיפוץ בדירה כדי שתהיה נגישה יותר לנכות שלה (שיפוץ אמבטיה ,פתיחת מעבר בלי מכשול בדרך ומקלחון גדול מספיק כדי לשים כסא). אודה לעזרה,
טלי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שפוץ בדירת נכה
21/8/2012
במידה, והדירה בבעלות חברה ציבורית, כמו עמידר או עמיגור, השפוץ היא על חבון החברה, במידה והדירה בבעלות פרטית, אין השתתפות
מרינה
שאל/ה:
עבודה וקצבת נכות
20/8/2012
אם אני מקבלת קצבת נכות בסך 2400 ש"ח עבור 75% נכות, עד איזה סכום אפשר להרוויח משכורת בלי לפגוע בקצבת הנכות?
לימור
שאל/ה:
עיקוב התפתחותי בדיבור
20/8/2012
שלום בתי בת 3 וחצי ויש לה עיקוב התפתחותי בדיבור ושנה הבאה היא הולכת לגן שפתי - חינוך מיוחד. האם יש לי זכויות כלשהם בביטוח לאומי ? אם כן מהם?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תביעה להכרה כילד נכה
20/8/2012
גמלה לילד נכה משולמת לילדים בגילאים שבין 91 ימים ל-18 שנים, בהתאם לליקויים השונים ומידת התלות בזולת.
ילד הסובל מעיכוב התפתחותי חמור (בגיל 91 ימים עד 3 שנים) ילד הזקוק לנוכחות קבועה של הזולת (בגיל 91 ימים עד 18 שנים), עקב פיגור בינוני, מחלות קשות והפרעות נפשיות קשות. ילד התלוי בעזרת הזולת הרבה יותר מבני גילו (בגיל 3 עד 18 שנים). ילד שיש לו ליקוי מיוחד: ליקוי שמיעה (מיום הלידה עד 18 שנים), תסמונת דאון (מיום הלידה עד 18 שנים), ליקוי ראייה (מגיל 91 ימים עד 18 שנים), אוטיזם ודומיהם (מגיל 91 ימים עד 18 שנים). ילד הזקוק לסיוע בתקשורת (מגיל 3) בשל העדר מוחלט של תקשורת מילולית. ילד הזקוק לטיפול רפואי מיוחד (בגיל 91 ימים עד 18 שנים)
ליאן
שאל/ה:
הסכם קיבוצי ואי תשלום ימי מחלה
19/8/2012
שלום רב: אני עובדת במשביר החדש לצרכן ויצאתי לשישה ימי מחלה , ולא קיבלתי תשלום עבור ימי המחלה הנ"ל ובנוסף נלקח לי מהתלוש עוד סכום כסף של 220 ש"ח ,כשפניתי להנהלה הוסבר שקח זה צריך להיות ויש הסכם קיבוצי שנחתם שאין תשלום עבור ימי המחלה באף יום מששת הימים. האם נכון הדבר ?? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי(ראוי לציין שאין לי חריגה בימי מחלה ואני עובדת ותיקה)
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי מחלה
20/8/2012
חוק דמי מחלה קובע לעובד בשכר כי :
החל מהיום הרביעי -תשלום מלא של שכר בגין ימי מחלה. בעד הימים השני והשלישי - מחצית דמי מחלה;
גל
שאל/ה:
שינוי מיקום והתפטרות וזכאות לדמי אבטלה
18/8/2012
שלום! אני מתפטר בימים הקרובים מעבודתי עקב מעבר דירה מדרום הארץ לצפון הארץ (יותר מ- 100 ק"מ) ולמיטב הבנתי מכיוון שכך אהיה זכאי לדמי אבטלה מיד, כלומר ללא תקופת המתנה. הבעיה היא שהכתובת הרשומה בתעודת הזהות שלי היא כתובת הורי, שגרים גם הם בצפון, מכיוון שלא שיניתי אותה. יש לי תלושי משכורת ממקום העבודה הנוכחי, האם זה מספק? תודה רבה מראש גל
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
19/8/2012
קביעת הסטאטוס שלך לזכאות נקבע ע"י לשכת התעסוקה. פנה ללשכה לבדיקת זכאותך.