פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יוני
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה 2012
1/7/2012
שלום, אני סטודנט שלומד בערבים על מנת להצליח לעבוד במקביל. סיימתי את עבודתי לאחר שלוש שנים וברצוני לחתום לדמי אבטלה. הפיטורים רשומים על חודש יולי ואני צריך לקבל עוד 2 משכורות עד חודש ספטמבר. שאלתי: עד מתי אני יכול לחתום? האם כדאי לי לחתום רק לאחר שאקבל את כל המשכורות? שאלה נוספת, במידה והיני מעוניין לטוס לחול, לתקופה של שבוע או חודשיים האם זה יפגע לי בזכות לאבטלה? תודה :)
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
8/7/2012
לאחר קבלת המשכורות, תוכל להגיש תביעה לדמי אבטלה. בעיניין נסיעה לחו"ל מעבר למספר ימים, כלומר לא תוכל להתייצב בלשכת התעסוקה..עליך לדווח ולבדוק..
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לוי מינה
שאל/ה:
סירוב לסיוע מביטוח לאומי להורי בני גיל 80+
1/7/2012
האם יתכן שלהורי שהם בני 86 ו-82 חולים וחייבים סיוע של מטבית בבית והם נענו בשלילה כיון ששניהם מקבלים פנסיה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חוק סיעוד, תשובה למינה
8/7/2012
במידה, וגובה הפנסיה עולה על הסכום הקבוע בתקנות (ליחיד - הכנסותיו הם פי 1.5 , סכום השכר הממוצע במשק, ולזוג פי 2.5 , מהממוצע במשק.
אביהו
שאל/ה:
האם בזמן שחותמים אבטלה ניתן לנסוע לשבוע לחו"ל
30/6/2012
שלום רב. האם בזמן שחותמים אבטלה ניתן לנסוע לשבוע לחו"ל?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה וחו"ל
8/7/2012
תשלום דמי אבטלה, למי שנוסע לתקופות קצרות, , שלא פוגעות בשגרת ההתייצבות בלשכת העבודה, אינן משפיעות על הזכאות לדמי אבטלה.
אבי
שאל/ה:
מעבר דירה ואבטלה
29/6/2012
שלום אני עובד במשרה מלאה בחברה שמיקומה ברחובות מאז מרץ 2011. אני גר בבאר שבע (בשכירות) ונוסע כל יום כ 90 ק"מ לכל כיוון. לפני כשבועיים הודעתי על התפטרותי שתיכנס לתוקף ב 31.07.2012. רקע התפטרותי הוא מעבר דירה לצפון. כתובתי ב ת.ז הייתה ונשארה מאז ומעולם בצפון והעדויות היחידה לכך שגרתי בב"ש הוא חוזה שכירות דירה, ארנונה של העירייה וחשבונות חברת החשמל שעל שמי. ראיתי שיש קריטריון של זכאות לדמי אבטלה במקרה של מעבר דירה. האם אני זכאי לדמי אבטלה במקרה שלי? דבר נוסף, לאחר שהודעתי על התפטרותי העלתי הצעה שאשאר לעבוד בחברה במשרה חלקית (יום-יומיים בשבוע), בחברה קיבלו את הצעתי. מבחינתי אוכל להמשיך ולעבוד כך תקופה לא מוגבלת אך בחברה שלי מעוניינים להמשיך במתכונת זו רק עד סוף השנה. עתה, מה יקרה לזכאותי לדמי אבטלה לאחר סיום החוזה? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכאות לדמי לאבטלה
8/7/2012
- השלמת "תקופת אכשרה" לפני תחילת תקופת האבטלה, כלומר, היית מבוטח בבטוח אבטלה , בפרק הזמן המבוקש בחוק, גם אם אינו רצוף, ושולמו בעדן דמי בטוח אבטלה.
לגבי המשך עבודה חלקית, תחשב לעובד יומי, ותדרש להשלים 300 ימי עבודה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אופיר
שאל/ה:
תשלום בעבור ביטוח לאומי/בריאות
29/6/2012
נשואה +ילדים לאחר רצף של שנים בעבודה פוטרתי ,סיימתי את דמי האבטלה וטרם מצאתי עבודה( חיפוש מתמיד) ,כעת אין לי הכנסה התשלום בעבור הילדים לביטוח לאומי היה מנוכה מהמשכורת שלי כשכירה איך אמור כעת להתבצע התשלום לביטוח לאומי/בריאות האם יש לי הקלות כלשיהן ? ... מה אתם ממליצים לי לעשות אודה לתגובתכם
בברכה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאופיר
8/7/2012
אשה נשואה, שאינה עובדת, מבוטחת באמצעות בעלה, על בעלך להצהיר , באמצעות הנהלת חשבונות, שאינך עובדת.
במקביל, ממליצה, להמשיך ולפנות ללשכת העבודה, ולדרוש עבודה.
שרון
שאל/ה:
מהו השכר הקובע את גובה דמי הלידה?
28/6/2012
שלום , אני מובטלת ומקבלת דמי אבטלה לפני זה עבדתי שנתיים רצופות כשכירה אני אמורה ללדת עוד חצי שנה. אני מתכוונת בקרוב לעבוד כשכירה רציתי לדעת האם אני יהיה זכאית לקבל דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות. ושאלה נוספת האם הבנתי נכון ששיעור גובהה דמי הלידה הוא לפי השכר של החודש האחרון שלפני יציאה ללידה? כלומר אם אני מובטלת ומתחילה לעבוד נניח 3 חודשים לפני יציאה ללידה האם אני יהיה זכאית לדמי לידה מיירביים ? האם שכר החודש האחרון הוא זה שקובע את את גובהה דמי הלידה? כלומר:אם בחודש הראשון והשני השכר שלי יהיה 6000 ש"ח ובחודש השלישי 8000ב ש"ח אני יקבל דמי לידה לפי החודש השלישי שהוא 8000 ש"ח ? אם אני יעבוד רק חודשיים לפני הלידה אני יהיה זכאית לכל זה?
יגאל כהן עורך דין
הגיב/ה:
דמי לידה
28/6/2012
קיים מחשבון דמי לידה באתר בהמוסד לביטוח לאומי.
אמא
שאל/ה:
לגבי אוטיזם וביטוח לאומי
27/6/2012
למה ביטוח לאומי לא מכיר באוטיזם כנכות נורולוגית אלא כסעיף פסיכיאטרי? באיבחונים רשום שזה נורולוגי. וכולם מסכימים כך.איך אפשר לגרום להם לשנות את המצב?
יגאל כהן, עורך דין
הגיב/ה:
תגובה
28/6/2012
הפורום אינו עוסק בהליכי חקיקה או המלצה כיצד לפעול בנושא שינוי תקנות.
אלי
שאל/ה:
פיצויים מביטוח לאומי טופס 250
26/6/2012
איך טכנית מפצה ב"ל. טופס 250 שלהם אינו כולל לכאורה פרטי הבנק של העובד הנפגע.אז? 2.וכיצד נקבעים מספר ימי הפיצויים תכלס? תודה
אלי
הגיב/ה:
תוספת לשאלתי הקודמת הטריה- תאונת עבודה דמי פגיעה
26/6/2012
האם אפשר להסתפק בדף ביקור בבי"ח מייד עם קרות תאונת הדרכים ולהצביע על מספר ימי החופש המומלצים שם עי רופא המיון,
או שחייבים :"תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה" מקופ"ח?!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ימי פגיעה
27/6/2012
לצורך הכרת הבטל"א בימי מחלה כימי פגיעה מעבודה עליך להגיש תעודה רפואית ראשונה לנפגע עבודה מרופא משפחה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
בל 250
27/6/2012
על המעסיק למלא את הטופס במקרה של תאונת עבודה. הטופס מהווה מעין ואוצ'ר לקבלת טיפול רפואי עד להסדרת התביעה מול הבטל"א והכרה כנפגע בעבודה.
דנית
שאל/ה:
דחיית בקשה לקיצבת ניידות
26/6/2012
שלום רב , אני מקבלת קיצבת נכות ויש לי 50% בניידות. לאחר המלצות מעורכי דין שונים, הוריי הוסיפו את שמי כבעלים על הרכב המשפחתי בו אני נוהגת, על מנת שאקבל את קיצבת הניידות. (זהו הרכב היחיד במשפחה ועליו רשומים שלושה בעלים - הוריי ואני) הגשתי בקשה לביטוח לאומי, אך נתקלתי בדחייה מסיבה ש"הרכב לא בבעלותי הבלעדית וזאת לפי סעיף 13 בהסכם הניידות".
למיטב ידיעתי זה שגוי וכן עברתי על הסכם הניידות כולו ובפרט סעיף 13 - שם לא מצוין דבר הנוגע לבעלות בלעדית.
אשמח לתשובה האם זה נכון לפי החוק, בתודה, דנית.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הסכם ניידות
27/6/2012
קצבת ניידות משולמת למי שהוא מוגבל בניידות בעל רכב או חסר רכב. מוגבל בניידות הוא גם אחד מאלה: נקבעו לו 40% לפחות מוגבלות בניידות והוא בעל רישיון נהיגה בר תוקף, נקבעו לו 60% לפחות מוגבלות בניידות ואין לו רישיון נהיגה בר תוקף ואז יהיה זכאי לגמלה אם יש לו "מורשה נהיגה" שמסיעו.
תנאי הזכאות לקצבה לבעל רכב: ברשותו ובבעלותו רכב, גם אם נרכש ללא הלוואה עומדת. תוספת לקצבת ניידות מוגבלים בניידות בעלי רכב "משתכרים" (משתכר) שהמרחק מביתם למקום עבודתם וחזרה הוא 40 ק"מ לפחות, זכאים לתוספת לקצבת הניידות, כדי לפצותם על הוצאות אחזקת הרכב הגבוהות, וזאת בתנאי שעבדו שישה חודשים רצופים לפחות בסמוך לפני הגשת הבקשה לקצבה, והם נוסעים ברכב בקביעות למקום העבודה.
דנית
הגיב/ה:
תודה, אך לא ענית על שאלתי...
27/6/2012
הדברים הנ"ל בהסכם הניידות ידועים ומובנים לי. השאלה שלי היא האם על פי הסכם הניידות אני מחויבת להיות הבעלים הבלעדיים על הרכב על מהת לקבל את הקיצבה? בתודה, דנית.
יגאל כהן, עורך דין
הגיב/ה:
תגובה
28/6/2012
תנאי הזכאות לקצבה לבעל רכב: ברשותו ובבעלותו רכב, גם אם נרכש ללא הלוואה עומדת.
פרק ד': קצבת ניידות שיעורי קיצבת ניידות לבעלי רכב 13. (א) למוגבל בניידות אשר ברשותו ובבעלותו רכב, ומתקיימים לגביו תנאי סעיף 5 ו-7 להסכם זה, תשולם קיצבת ניידות בשיעורים הפורטים בתוספת ח' להסכם זה, בהתאם לגודל הרכב שברשותו ובבעלותו, ובלבד שאם ברשותו ובבעלותו רכב גדול מהרכב הקובע לגביו, תשולם לו קיצבת ניידות בהתאם לגודל הרכב הקובע לגביו.
דנית
הגיב/ה:
תגובה
29/6/2012
בבקשה שים לב לשאלה שלי - בביטוח לאומי דחו את בקשתי בטענה שאני חייבת להיות הבעלים היחידים(!) של הרכב על מנת לקבל את הקצבה. השאלה שלי היא פשוטה - האם זה נכון? בסעיף 13 לא מוזכרת המילה בעלות בלעדית. האם זה עומד לטובתי?
נוני
שאל/ה:
גיל הזכאות המוחלטת לקצבת זקנה
26/6/2012
הנני יליד פברואר ו1940 מחוסר ידיעה הגשתי בקשה לקצבת זקנה באיחור, ורק ב 28.1.2010 התחלתי לקבל קצבה. כמו כן קיבלתי רטרואקטיבית 12 חודשים אחורה. שאלתי האם חל עלי התיקון לחוק ואוכל לקבל שנים נוספות אחורה
דון
שאל/ה:
ברור לגבי קיצבת תלויים
26/6/2012
אני מקבל קצבת תלויים עבור אישתי האם הביטוח הלאומי יפסיק את הקצבה במידה והיא תצא לעבוד ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
27/6/2012
מחוסר פרטים מלאים מומלץ כי תבדוק זכאות במוקד בטל"א 6050*
חיליק
שאל/ה:
תקופת ההודעה המוקדמת וביטוח לאומי
26/6/2012
היי , לאחרונה פוטרתי ממקום עבודה שעבדתי בו 3 שנים וחודש . יש לי הודעה מוקדמת של חודש מה- 4.6.2012 ועד ה- 4.7.2012 . המשכורת הממוצעת שלי היתה 8000 ש"ח ברוטו . גובה הפיצוי של ההוד' המוקדמת יהיה על 3500 ברוטו בערך (זאת מכיוון שזה לא כולל בונוס שקיבלתי כל חודש במשכורת החודשית) . בתקופת ההוד' המוקדמת אני לא מגיע לעבודה .
1) האם השכר שאני אקבל בגין ההוד' המוקדמת חייב בתשלום מס וביטוח לאומי (אם לא האם אני צריך להסדיר את התשלום בביטוח לאומי בגין החודש הזה) ? 2) האם בחישוב דמי האבטלה שמגיעים לי , כאשר עושים ממוצע שכר , מכניסים גם את שכר ההודעה המקדימה (אם כן זה מוריד את הממוצע) ? 3) מתי אני חייב להתייצב בלשכת התעסוקה ? 4) עדיין יש לי ימי חופש וימי הבראה שלא פדיתי והמעסיק צריך להפריש לי , האם הם יהיו חייבים בתשלום ביטוח לאומי ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
27/6/2012
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. אתה מובטל
יש לבדוק את מעמדך הביטוחי בבבטל"א ותשלום דמי ביטוח כסדרם.
דני
שאל/ה:
פרק זמן הנדרש עבור תשלום דמי אבטלה
25/6/2012
אני עובד שכיר, ברצף מאפריל 2011, ז"א 15 חודשים עד עכשיו.
לגבי משך התקופה הנדרשת עבור קבלת דמי אבטלה, האם מדובר ב-360 יום לפי 22~ ימי עבודה בחודש או שכל חודש נחשב כמספר הימים בו?
avi
שאל/ה:
קיזוז הכנסה תגמול נכה צה"ל מקצבת תלויים
25/6/2012
אני גם נכה ביטוח לאומי 75% אי כושר לצמיתות. אני מקבל קצבה מביטוח לאומי קצבה מלאה. יש לי ילד קטן ואני צריך לקבל קצבת תלויים. כנכה צהל אני מקבל כ-500 ש"ח כל חודש. עכשיו אמרו לי שקצבת תלויים לילד זה 907 ש"ח לחודש ומזה מקזזים לי את תגמול הנכות כנכה צה"ל בסך 500 ש"ח כך שבפועל אני מקבל 907 פחות 500 שווה 407 "ח.
השאלה האם תגמול בסיסי של נכה (שזה לא פנסיה כפי שנאמר לי בביטוח הלאומי) ניתן לקיזוז מקצבת תלויים?
קצבת הנכות כנכה צה"ל באה כדי לשפות אותי על כך שאני לא מרוכז ומאבד דברים , לפעמים ארנק נופל לי ואני לא מרגיש וכו...אז למה המוסד לביטוח לאומי לא צריך להתחשב בכך?
אודה אם יש כבר פסקי דין על כך שמקזזים? והאם הקיזוז נעשה על פי חוק המוסד לביטוח לאומי או על סמך תקנה בחוקי המוסד לביטוח לאומי.
תודה רבה מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
27/6/2012
מחוסר פרטים מלאים ומסמכים מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי שיבדוק פרטנית זכויותך.