פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
האם משהו יודע מהן הזכויות לנכות /קיצבה או כל זכות אחרת לחולים במחלת קרוהן
שלומית סטרוגנו, עו"ד
הגיב/ה:
זכויות ביטוח לאומי לנכות במחלת קרוהן
14/9/2009
יוסי שלום רב,
ראשית, אומר גי באפשרותך להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקצבת נכות כללית לפי טופס בל/7801.
כמו כן, קצבת נכות משולמת למי שעקב נכותו צומצם כושרו להשתכר ב-50% לפחות.
***המידע בפורום זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת אי אילו הליכים או לאי נקיטתם של אי אילו הליכים. הסתמכות על האמור בפורום זה הנה על אחריות הקורא בלבד וכפועל יוצא, האחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור בפורום זה, תחול על הקורא בלבד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מורה
שאל/ה:
תאונת גלישה בחרמון במסגרת העבודה
11/9/2009
הנני מורה, עובדת משרד החינוך. בחורף שעבר נפגעתי בתאונת גלישה בחרמון בטיול בית ספרי. קיבלתי אישור והכרה בתאונה כתאונת עבודה, ועל תשעת ימי ההחלמה בבית. מה עושים עם אישור זה? אפשר לקבל פיצוי מביטוח לאומי?
שלומית סטרוגנו, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת גלישה בחרמון במסגרת העבודה
12/9/2009
שלום למורה,
יש לך אפשרות להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה ולתשלום גמלת נכות למבוטח שפגיעה בעבודה או מחלת מקצוע גרמה לו לנכות.
בברכה, שלומית סטרוגנו, עו"ד
***המידע בפורום זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת אי אילו הליכים או לאי נקיטתם של אי אילו הליכים. הסתמכות על האמור בפורום זה הנה על אחריות הקורא בלבד וכפועל יוצא, האחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור בפורום זה, תחול על הקורא בלבד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טולי
שאל/ה:
3 צינתורים - בשריר אוטם הלב
10/9/2009
כרגע אני נמצא בפנסיה מוקדמת מעוניין לברר אם אני זכאי לקצבת נכות חודשית מטעם ביטוח לאומי בגין מה שעברתי, מה דעתך? תודה
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
מענה לפניית טולי- אוטם בשריר הלב וצינתורים
10/9/2009
בהתאם לתיאורך, מצבך אכן מצדיק בדיקה של זכויותיך לעניין קצבת נכות כללית.
טולי
הגיב/ה:
תודה אבל לפי מה?
10/9/2009
איך בודקים והאם אתה חושב שיש לי סיכוי?
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לטולי
13/9/2009
על פי הנתונים שמסרת- באם עקב בעיותיך הרפואיות (בתנאי שעברת סף רפואי מסויים) איבדת את כושרך להשתכר, באופן חלקי או מלא, תהיה זכאי לקצבה חודשית. כדי להיות מדוייקים יותר, זה מצריך מבחינתך פגישת ייעוץ עם עורך דין המתמחה בתחום.
חזקי
שאל/ה:
אחוזי נכות ואחוזי ניידות
9/9/2009
שלום רב אני נכה באחוזי נכות של 73 אחוז רפואית ו-75 אחוז דרגת כושר ו-53 אחוזי ניידות.הינני לא יודע מה מגיע לי? האם יש עזרה בקניית מזגן לבית,מחשב וכו'...לאן אני צריך לפנות על בירור זכויותיי? תודה מראש
שלומית סטרוגנו, עו"ד
הגיב/ה:
אחוזי נכות ואחוזי ניידות
9/9/2009
חזקי שלום רב,
עליך לפנות למוסד לביטוח לאומי לשם בירור זכויותיך.
וינצ
שאל/ה:
דמי בטוח לאומי מהכנסה נוספת
9/9/2009
שלום! אני פנסיונר וגכה עבודה ואשתי שכירה. ישלנו הכנסה משותפת מהשכרת נכס עסקי-חנות-וברור שאנו מדווחים ומשלמים מס הכנסה. לאחר הגשת דוח למס של,2008 ,קבלנו מבטוח לאומי דרישה לתשלום דמי בטוח ,כאשר בטופס צויין שכל ההכנסה חלה על אשתי שמשכורתה גבוהה משלי ,לדעתי הבטוח צריך לחלק את ההכנסה לחצי לי וחצי לה ואז נשלם או מס מופחת או פטור מלא מאחר וההכנסה לכל אחד מאתנו תהיה נמוכה מסף מסויים ,שמתחתיו אין מס אודה לכם על התשובה והסבר קצר על החוק שנה טובה
שלומית סטרוגנו, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח לאומי מהכנסה נוספת
9/9/2009
לעניין שאלתך הייתי ממליצה לך לפנות ליועץ מס ו/או לרואה חשבון.
איציק
שאל/ה:
קצבת נכות על חוסר בכליה מלידה
9/9/2009
האם מגיע לי קצבה או תשלום חד פעמי על בכליה מלידה? תודה מראש.
שלומית סטרוגנו, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת נכות על חוסר בכליה מלידה
9/9/2009
איציק שלום רב,
בהמשך לשאלתך כפי שתוארה, אשיב כי ראשית, ככל הנראה, יקבעו לך אחוזי נכות, כששיעור הנכות שיקבע תלוי בדרגת חומרת הליקוי לרבות תפקודה של הכליה הנותרת. כמו כן, מידת הזכאות לקצבה או לחילופין לתשלום חד פעמי תלויה גם בגובה אחוזי הנכות אשר יקבעו.