עד כאן הכל טוב ויפה. הבעיה מתחילה עם חלוקת הרכוש המשותף שהיא דירה ששוויה כמיליון ש"ח.
אישתי דורשת למכור את הדירה, לחלק את תמורתה חצי חצי וילך לו כל אחד לדרכו.
לי זה לא נראה.
במהלך חיי הנישואים נקלענו פעמים רבות למינוסים גדולים בחשבון הבנק המשותף שנסגר תודות לכך שאני מכרתי את כל חסכונות הפנסיה שעמדו לרשותי. המצב כיום הוא שלאישתי יש פנסיה ולי לא. כשמכרתי את חסכונותי עשיתי זאת מתוך הנחה שכאשר נצא לגמלאות אוכל אני להסתמך בין השאר על הפנסיה של אישתי.
"זבש"ך" אמר לי עורך הדין של אישתי. אינך יכול לסחוט ממנה את כספה וגם אינך יכול להתנגד למכירת הרכוש המשותף כי אנו חיים במדינה חופשית ומי שרוצה למכור רכושו רשאי לעשות כן. אם תעמיד קשיים אוכל לתבוע אותך בגין הנזקים שהינך גורם לאישתך בכך שאתה מונע את מכירת הרכוש המשותף ובית המשפט ימנה כונס נכסים לדירה שתמכר אם תרצה ואם לא , ואתה תמצא עצמך נאלץ לשלם גם לכונס הנכסים וגם תשלום בגין הנזקים שהינך גורם לאישתך".
שאלתי: האם צודק עו"ד של אישתי ? אין שלי שום זכות או יכולת להתנגד למכירת הרכוש המשותף ?
האם בעיני בית המשפט אחשב ל "סחטן" בכך שלפי דעתי אני יוצא מהנישואים במצב נחות מאישתי בגלל שהקרבתי את הפנסיה שלי לסגור מינוסים בחשבון ?
תודה
מיכאל,
באופן עקוני ניתן לאלץאותך למכור את הדירה - אך בהחלט אתה זכאי למחצית הזכויות הסוציאליות שנצברו לטובת אשתך לאורך שנות נישואיכם.
בנקודההזו , מטעה עורך הדין של אשתך.
אנא פנה לקבלת ייעוץ כי כדאי לך להגיש תביהע לפסק דין הצהרתי לגבי הזכויות הצבורות של אשתך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 055-4532729
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר