בעלי פתח בהליך גירושין בבית הדין הרבני הוא לקח עורך וכך גם אני .
הסכמתי לגירושין.לגבי מזונות הוא מוכן לתת רק מינימום ולגבי מדור הוא לא מוכן לתת כלל. יש לנו ילד אחד.
בגלל שהוא משתכר כ13,000 ש"ח בחודש ואני הייתי עקרת בית ועכשיו אני משתכרת מינימום הגשתי תביעה לבית המשפט.
שאלתי היא יש מקרים שבו יפסקו לו לשלם מזונות ומדור מבלי לשלם את הוצאות המשפט ושכר טירחת עורך דין.
ואם כן יפסקו לו איך קובעים את גובהה התשלום של הנתבע?
שלום לך,
ראשית בכדי שיחייבו אותו בהוצאות עלייך לציין זאת בכתבי הטענות.
שנית, אין לדעת מראש אם אכן יחייבו אותו בהוצאות ושכ"ט,וגם אם כן - האם יחייבו אותו בהוצאות ריאליות כפי שהוצאת בפועל או שמא הוצאות נמוכות.
ככל שתביעתך תתקבל יש לעמוד על כך שיחויב בהוצאות ריאליות ובמקרה הצורך אף לצרף את הסכם שכר הטרחה, אך כאמור אין וודאות שאכן הוא יחוייב כפי שאין וודאות לגבי גובה הסכום בו יחוייב. כל תיק לגופו וזה גם תלוי באופן ניהול ההליכים מצד בעלי הדין.
בברכה,
עו"ד אתי שקד
דיני משפחה וירושה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 055-4532805
תודה על התגובה
אני רוצה להבין מדוע אם חד הורית שמרוויחה שכר מינימום חייבת לתבוע את האב בשם הילד כדי שזה ישלם מזונות ומדור עבורו.
בית המשפט יכול לקבל את התביעה אך את תשלום הוצאות משפט ושכר טירחת עורך דין מוטל על האם לשלם את כל זה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר