אני יזם פרטי שבונה בית בן 17 דירות בת"א. אם אני מוכר דירה בבניין שעדיין לא גמור (על הנייר) ממתי מתחילה ספירת 4 שנים לקבלת הפטור למכירת דירה נוספת ?
האם מיום חתימת החוזה או מיום העברת הנכס על שם הקונה
אלמוג שלום,
ככלל, כדי שמכירת דירה תוכל להנות מהפטור ממס לדירת מגורים, על הבעלים להחזיקה כנכס פרטי ולא כמלאי עסקי. לפיכך, יזם (או קבלן) העוסק במכירת דירות הרוצה להנות מהפטור ממס לדירת מגורים, אסור לו להחזיקה במלאי שלו. מכאן, שאתה תמוסה לפי פקודת מס הכנסה ולא לפי חוק מיסוי מקרקעין.
בכל מקרה, לשאלתך - דירת מגורים שבנייתה טרם הסתיימה, אינה נחשבת לדירת מגורים לפי הגדרת חוק מיסוי מקרקעין, ולכן, במכירתה, לא ניתן לקבל פטור ממס שבח של דירת מגורים מזכה (יצויין כי לעניין מס רכישה, גם דירה שבנייתה לא הסתיימה תיחשב לדירת מגורים החייבת במס רכישה). לכן, רק מכירת דירת מגורים שבנייתה הסתיימה תוכל (בהתקיים יתר תנאי החוק) לקבל פטור ממס שבח.
ככלל - אני ממליץ לך לשכור עורך דין שייעץ לך בכך ענייני המס ויבנה לך תכנון מס נכון וראוי לנסיבות הספציפיות שלך.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: משרד עורכי דין ונוטריון מיכל רז 055-4532863
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר