שלום
אני עובדת כקלדנית במקום עבודתי 12 שנה ועוסקת רק בכך ובחוזה עבודה מוגדר שם התפקיד קלדנית. לאחרונה האחראית שלי ביקשה שמידי יום אחליף כשעה באופן קבוע את פקידת הקבלה ואהיה אחראית למלא את מקומה בכל פעם שהיא חסרה גם בימי מחלה ובחופשה שזה אומר ימים שלמים. הסברתי לה שאני עמוסה בעבודה וזה קוטע את ומאריך את זמן עבודתי כיוון שבקבלה אני עסוקה בעבודת הקבלה. אני עובדת כ 6 שעות מידי יום לפי החוזה שלי ואני תמיד בלחץ לסיים את היום וזה ממש מאריך לי את זמן העבודה בזמן שפקידת הקבלה וכל שאר המזכירות יוצאות יחד להפסקה. ואני נשארת לא פעם שעות נוספות רק בשביל להחליף אותן בזמן הפסקה. וגם אם כבר נשארתי שעות נוספות מדוע הן יוצאות כולן יחד מבלי להציע לי לצאת ושאני אשמור על הקבלה כמו כלב שמירה. אני מרגישה סוג של דיכוי והפלייה. מלבד זאת האחראית אמרה לי לאחרונה לפני שאני יוצאת לוודא במזכירות שאין עוד דברים מה שזה גורם לי לא לדעת מתי אני מסיימת וביקשתי ממנה לעשות הערכת מצב באמצע היום בכדי שאדע מתי לצאת ולא ברגע האחרון להשאר ושוב להשאר. דיברתי עם האחראית לגבי העניין שאינני מעוניינת להיות אחראית על הקבלה מידי יום כשעה ובימים שהיא חולה או בחופש. ואמרתי לה שהתפקיד שלי הוא קלדנית וזה מה שאני עושה 12 שנה והיא אמרה שזה כבר לא מתאים ואני צריכה לעשות עוד דברים. אז אמרתי לה שאם אני כבר לא מתאימה למקום העבודה כקלדנית זה לשיקולה מה לעשות אבל לשם כך שכרו אותי וזה מה שאני עושה. ובכל זאת אני עדיין מידי יום יושבת שם שעה בקבלה וזה קוטע את העבודה שלי בקלדנות וזה לא משהו שאני רוצה אבל חוששת להפר משמעת.... והאם היא יכולה לא לשלם לי פיצויים אם אני אפר משמעת? ובאיזה מצב אני יכולה להתפטר ולקבל פיצויים? ואגב מקום העבודה מאוד צריך אותי כקלדנית. יש לי תפקיד חשוב מאוד עם נפח עבודה 100% שעוסק רק בקלדנות ואני עושה את עבודתי נאמנה וזו הפעם הראשונה שקורה לי שהאחראית לי מתייחסת אלי כך אבל אני יודעת שזה מגיע מהמזכירה הראשית ש"ממלא" אותה עלי כי היא כנראה צרת עיין בגלל שאני עובדת 6 שעות ויושבת בפינה משלי ולא במזכירות.. אודה לתשובה מהירה.
יש לבחון את הסכם העסקה ו/או הודעה על תנאי עבודה שהמעסיק היה צריך להעביר לידך תוך 30 יום מתחילת העבודה והאמור בו לגבי הגדרת תפקיד תנאי העסקה ותמורה.
כל שינוי בתנאי עבודה מהאמור בהסכם או בהודעה מחייב כעקרון הסכמת העובד והמעסיק והעלאתו על הכתב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
בחוזה עבודה כתוב קלדנית בראש החוזה. ביום שהעסיקו אותי הסבירו לי את הגדרת התפקיד בע"פ שזה כולל עבודות קלדנות בלבד. במקום העבודה שלי יש המון עבודה בקלדנות ואני הקלדנית היחידה שעושה עבודה זו. ברגע שהיא מעבירה אותי לשעה לפקידות קבלה שזה גם במקום אחר בו אני יושבת זה קוטע אותי בעבודה ומאריך את זמן עבודתי. מעבר לכך האחראית לא יידעה אותי בהודעה מקודמת ומסודרת ולא חיכתה להסכמתי. פשוט הטילה זאת עלי. מה עלי לעשות מכאן? לכתוב לה מכתב שאיני מעוניינת בשינוי תנאי העבודה? והאם גם לפרט את הסיבות מדוע זה פוגע בי בעבודה בקלדנות וגורם לי לשעות נוספות שלא לצורך. כי אם היא תראה את המכתב למנהלים בכירים ממנה אני רוצה שהם יידעו את הרקע מדוע איני יכולה ורוצה בכך. נ.ב. המנהלים מעליה מאוד מעריכים אותי ואני עובדת איתם ישירות אבל האחראית הראשונה שלי זו היא. אודה לתשובה מהירה כי אני רוצה ביום ראשון לסגור עניין זה. כיוון שכעת מידי יום אני מגיעה לקבלה לשעה...ואני לא רוצה שזה יהיה הרגל. המון תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר