לפני כ5 שנים עבדתי במינימרקט באילת ( אני תושבת תל אביב) כחודש ו12 יום, ביום של המשכורת המעסיק פיטר אותי בטענה שגנבתי וסירב לשלם לי משכורת , כשביקשתי לראות במצלמה את ההוכחה שגנבתי הוא צעק עלי וקרא לי חצופה על זה שאני קוראת לו עיוור. לא גנבתי ממנו כלום אך הוא לטענתו טען שגנבתי בירה, פחדתי לנסות לפנות אליו שוב כדי שישלם לי מאחר וההיתי ילדה בת 18(הוא חייב לי 6500 ש״ח) . המקרה הנוסף אירע לפני שנה גם בעיר אילת במינימרקט אחר שם המעסיק החתים אותי על חוזה שעליי להודיע שבועיים מראש אם אני מתפטרת. עבדתי במקום חודש ושבועיים(הבנתי שבכל מקרה חוזה כזה תקף רק לאחר 3 חודשים) והודעתי שבועיים מראש על כוונתי להתפטר ( היו לי את כל הסיבות מאחר ובמקום נעשו מכירות של דברים לא חוקיים ועוד דברים) בתום השבועיים לא הגעתי למשמרת וכשהגיע מועד תשלום השכר הוא טען שאינו חייב לי שקל ולהיפך אני חייבת לו 40 שקל ( המשכורת הייתה אמורה להיות 1460) מהמקום הזה קיבלתי תלוש משכורת מהחודש הקודם אך זרקתי אותו ככל הנראה, בקשות חוזרות ונשנות שלי לקבל משכורת נענו בשלילה. בשני מקומות העבודה המצויינים ביצעתי כניסה למשמרת במחשב קופה בעזרת קוד כניסה ובשניהם מילאתי טופס 101. האם זה נכון שאני צריכה הוכחות שעבדתי במקומות האלה? העובדים שם יוכלו לשמש עדים. והאם אוכל לתבוע אותם בתל אביב ולא להיטלטל עד אילת כדי לקבל מה שמגיע לי?? אשמח לתשובות
שלום רב,
יש דרכים מסוימות להוכחת יחסי העבודה.
לעניין מקום התביעה, בדיני עבודה התביעה היא עפ|"י מקום העבודה .
שיהיה בהצלחה-מיכל קמחי-זוארץ,עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר