שלום
עבדתי במקום עבודה קרוב לשנה כששכרי היה גלובלי ועמד על 7000 ש"ח ברוטו.בזמן שעבדתי שם הופרשו לי כספים לקופת גמל לפיצויים.ביקשתי לשחרר את הכסף שהצטבר לי שם ובטופס שקיבלתי ממקום העבודה לצורך פטור ממס הכנסה היה כתוב שסכום הפיצויים הוא קרוב ל-7000 ש"ח(כולל הסכום שלא פטור ממס).בדו"ח האחרון שנשלח לי מקופת הגמל צוין שהסכום שנצבר לי לפיצויים הוא מעל 8000 ש"ח.השאלה היא אם פיצויי הפיטורין שלי הם סך כל הכספים שהיו בקופה נכון לזמן סיום עבודתי או שהם עדיין נקבעים לפי משכורתי והותק שלי בעבודה ויתרת הכסף חוזרת למעסיק.תודה רבה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
מה הוא אומר בדיוק?
במידה ואת חתומה על ס' 14 את זכאית להתפטר או להיות מפוטרת תוך מתן הודעה מוקדמת כחוק ולקבל את סך הכסף שנצבר לזכותך בקרן הפיצויים והגמל.
במידה ואינך חתומה על ס' 14 מחוייב המעסיק להשלים לך את סך הפיצויים כדי משכורת אחת (ממוצע 12 חודשים אחרונים) כפול שנות עבודה (במקרה שלך יש לבחון את זכאותך לפיצויים שכן לא עבדת שנה מלאה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר