אני עובד כמציל בבית מלון אשר ממוקם כ30-40 קמ ממגוריי.
על מנת להגיע לעבודה אני לוקח אוטובוס פנימי, רכבת ואוטובוס נוסף (שבו מעל 3 תחנות).
אני מקבל החזר נסיעות יומיות בסכום של 10.7 שח.
שמן הסתם לא מספיקים לי למחצית הדרך.
כשהערתי לאחראית שכר, היא אמרה שאין סיבה שאקבל מעבר לסכום זה.
למרות שהיא מודעת למקום מגוריי ולסכום הנסיעות.
בחוזה נחתם שאקבל החזר עבור חופשי חודשי יחסית לימי העבודה.
האם חוקי? האם יש לי מה לומר לה בגין זה?
אבי שלום,
לידיעתך, שיעור החזר הוצאות הנסיעה יהיה 25.20 ₪ ליום עבודה (החל מיום 1.1.2012). סכום זה משתנה מעת לעת בהתאם לשינויים בתעריפי התחבורה הציבורית. הסכום הינו בהתאם לצו ההרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה*.
כל עובד הזקוק לתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו, זכאי לקבל ממעבידו השתתפות עד המכסימום האמור בסעיף 2, בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה, בעד כל יום עבודה בפועל בו השתמש בתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו.
הוצאות הנסיעה ייקבעו לפי מחיר נסיעה מוזל באוטובוס ציבורי או כרטיס מנוי חודשי מוזל ממקום מגורי העובד למקום עבודתו, על יסוד כרטיס הנחה של מספר נסיעות, אם קיים כרטיס הנחה כזה.
עובד הנזקק לנסיעה ביותר מאוטובוס אחד כדי להגיע למקום עבודתו, זכאי להשתתפות מעבידו בהוצאות הנסיעה בגבולות הסכום הנקוב בסעיף 2 גם בעד הנסיעה הנוספת, אם הוא חייב לנסוע באוטובוס השני שלוש תחנות עירוניות נוספות לפחות כדי להגיע למקום עבודתו.
לכן באם מעסיקך מודע למיקום מגוריך ולעובדה כי הינך נדרש לקבל יותר מכפי שהיא משלמת אתה יכול לכתוב לך מכתב ובו לדרוש את החזר הנסיעות המקסימלי כאמור.
בברכה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר