שלום רב,
אני בת 31 ועובדת מקום עבודתי כ7 שנים. אני מודה שמערכת החיסון שלי רגישה ואני נוטה להחסיר "מעל הממוצע" מאנשים אחרים במשרד.
לזכותי עומדים כיום 40 ימים ביתרת חופשת המחלה וכ10 ימי חופשה שנתית. כשאני חולה, אני לא תמיד מביאה אישור מחלה מהרופא וזה מקוזז לי מהחופשה השנתית - אין לי כל בעיה עם זה.
המנהל הישיר שלי, למרות שהנני עובדת מוערכת מאוד, לא אוהב שאני חולה וכל הזמן מעיר לי שאני מחסירה יותר מידי ושמדברים עלי "למעלה" ומקיים איתי שיחות אחת למספר חודשים בנושא. יש לציין שאינני חורגת מהמכסה השנתית הן לימי המחלה או לימי החופשה, אך בכל זאת, אני כל הזמן חיה בתחושה שעבודתי בסכנה בגלל עניין ימי המחלה.
האם למעסיק יש גיבוי חוקי לפטר עובדת בגלל מה שתארתי לעיל?
שוב - עלי לציין מעולם לא קיבלתי תלונות על איכות עבודתי, להיפך רק שבחים הן מלקוחותי והן מעמיתי לעבודה.
תודה,
יפית.
מדובר בהליך וטענות שאינן לגטימיות של מעסיקך! יתרה מכך, מדובר באפליה בהתבסס על מצב רפואי! עליך לנסות ולהקליט את מעסיקך מביע אי נוחות בשל אותם ימי מחלה וכו'. באם יבחר לפטר אותך בשל כך הרי שעומדת לך טענת תביעה חזקה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר