שלום,
להבנתי, בהתאם לחוק, אסור להעביד עובד בעבודת לילה יותר משבוע אחד בתוך שלושה שבועות.האם הכוונה לשבוע עבודה רצוף?האם הכוונה היא שבמידה ועבדתי בימים א-ה במשמרות ערב במשך שבוע אחד אזי בשני השבועות שלאחר מכן אסור לי לעבוד ערבים בכלל? או שהכוונה שמספיק שאני אעבוד 2 בקרים ושלושה ערבים בשני השבעות שאח"כ זה יהיה תקין? לדוגמא:שבוע עבודה ימים א'-ה' (משמרות ערב בלבד)שבוע עבודה שני- ימים א'- בוקר, ב' בוקר, ג- ערב , ד- ערב ה- ערב.שבוע עבודה שלישי- כנ"ל כמו שבוע עבודה שני.
עבודה במשמרות משמעותה:
תקנות שעות המנוחה השבועית (עבודה במשמרות) (מס' 2) תשי"ב - 1952
1. תחום המנוחה השבועית
מותר שהמנוחה השבועית לעובדים במשמרות תהיה:
(1) במפעלים בהם נעשית העבודה בשלוש משמרות - בתחום של פחות מ36- שעות רצופות, אך לא פחות מ25- שעות רצופות;
(2) במפעלים בהם נעשית העבודה בשתי משמרות - אחת לשבועיים - בתחום של פחות מ36- שעות רצופות, אך לא פחות מ25- שעות רצופות.
2
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שלום גידי,
לא ממש הבנתי את תשובתך.
אני מדברת על איסור העסקת עובדים בלילה למעלה משבוע עבודה במשך 3 שבועות.
השאלה שלי האם ניתן להעסיק עובדים אחרי שעבדו שבוע אחד שלם רק במשמרות לילה בשבועיים שאח"כ גם במשמרות לילה + בוקר או שלא ניתן בכלל להעסיק במשמרות לילה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר