הייתי בראיון היום למקום שאני מאוד רוצה להתקבל אמרו לי שעשיתי רושם טוב אבל מילאתי טופס שאני מוותר על סודיות בשביל סיווג בטחוני.
אין לי עבר פלילי בכלל וגם לא למשפחה אבל מבחינת רקע נפשי אני לוקח כדור אחד פעם ביום נגד חרדה, אני מפחד שהם יגלו את זה ויפסלו אותי בגלל זה. מה לעשות?
ערב טוב,
בנסיבות שתארת ניכר שבמסגרת החתמתך על טופס ויתור על סודיות רפואית הנעשה כחלק מבדיקת התאמתך לעבודה תאלץ לחשוף את בעייתך הרפואית הנחשבת כאחת מהמחלות הסובלות מדעות קדומות, אשר אין בהן כל מניעה להמשך עבודה העתידי . לעיתים לצערי אף תדחה ולא תתקבל לעבודה מפאת מצבך הרפואי.
לכאורה, החתימה על הסכם שכזה אמורה לנבוע מהסכמה חופשית שלך, אך לא כך הדבר בפועל. במעמד קבלה לעבודה, כאשר מצד אחד עומד המעסיק העתידי ומן הצד השני המועמד, אין בחתימתך זו על ויתור סודיות הסכמה אמיתית מתוך רצון חופשי וגמירות דעת, וניתן לראות במצבים אלה סוג של כפיה.
ממליצה להמתין לתשובת המעסיק וככל שמועמדתך תדחה לפנות לעו,ד לקבל ייעוץ משפטי ובחינת נסיבות אי קבלתך למשרה זו.
מאחלת לך הצלחה רבה,
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר