אני עובד כ3.5 שנים במקום עבודה, עדיין במעמד של עובד שעות (בלי קביעות ובלי משרה) בהקף של 180-190 שעות בחודש בממוצע.
יצאתי לחופשת לידה והודעתי על כך מראש 3 שבועות במיייל למנהל הישיר ולאחראי סידור העבודה. כשהתקשרתי יום לפני כדי להיות בטוח שהכל בסדר אמרו לי שחסר לי טופס וחוץ מזה בהתראה כה קצרה הם לא יספיקו למצוא לי מחליף (מדובר בעבודה בה מכבים שריפות/ סותמים חורים בהתראה של 8 שעות על בסיס קבוע ולפעמים גם פחות). בשל הפסדתי שבוע מהחופשה ונשלח מכתב שכביכול אישרתי את הדבר (לא אישרתי - אלא הסכמתי מתוך לחץ ומתוך כך שלא הייתה לי ברירה אחרת). לקראת סוף החופשה הגשתי בקשות במועד לסדרן העבודה ולא שובצתי. שלחתי לו הודעה נוספת כי למרות שלא שיבץ אותי אהיה זמין לעזור אם אדרש ולא קיבלתי אפילו תגובה. בחודש הזה שוב לא שובצתי על אף שהגשתי בקשות במועד ולמרות שאני יודע מחבריי שיש עומס עצום "וחסרים אנשים". ביקרתי מספר פעמים בעבודה אך לא השאירו לי מכתב התראה/ או הפסקת עבודה. כך שלא מפטרים אותי אך אני גם לא עובד (מובטל באופן פסיבי). זה מותר? מה עושים?
יש לבדוק לפי תנאי ההעסקה שלך האם יש התחייבות לכמות משמרות/ שעות עבודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר