שלום אני סטודנטית ומאז הצבא אני עבדתי בעבודה הנוכחית שלי שאני עובדת בה כבר קרוב ל3שנים עבדתי בה במשרה חלקית.. אני מתכננת להתפטר מכיוון שהמעסיק שלי חיבר לי בין המשכורת של ספטמבר לאוקטובר ובעצם כך סיבך אותי עם ביטוח לאומי כי הם חושבים שלא עבדתי ומחייבים אותי לשלם על ספטמבר.. כשבעצם כן עבדתי והאשם הוא המעסיק שלי שעכשיו בורח מהאחריות מתעלם ממני ולא מוכן לתת לי אישור לכך שזה באשמתו.. כשאני אעזוב אני מתכננת לא לעבוד בחודשים הקרובים כי אני מתחילה פסיכומטרי מאוד אינטנסיבי.. השאלה שלי היא האם אני יהיה זכאית לדמי אבטלה לנוכח התקרית שלי עם ביטוח לאומי של החוב.. ולכך שאני לא מתכננת עבודה בחודשים הקרובים? והאם אני יהיה זכאית לדמי פיצויים כי הבנתי שאני יהיה זכאית להם רק אם הוא יפטר אותי.. ? תודה :)
שלום אנה,
עדיף להיות בדין מפוטר ולא מתפטר לשמירה על זכויותיך עפ"י החוק והסכמים קיבוציים.
עפ"י חוק על מעביד להעביר לעובד בכל חודש את שכרו לאחר שהופרשו כחוק כל הניכויים משכר העובד וכן להנפיק לעובד תלוש שכר מפורט.
פני בכתב למעבידך לקבלת התייחסות לכל טענותיך.
במידה ולא תעני, מומלץ לפנות ליעוץ משפטי מעו"ד בטרם תתפטרי.
יגאל כהן, עו"ד
משרדנו מתמחה בדיני עבודה, ביטוח לאומי, נכי צה"ל -משהב"ט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר