שלום, ברצוני להעלות מס' שאלות בדיני עבודה. אני מועסק בחברה פרטית המעניקה שירותים רפואיים למטופלים. בשנה וחצי האחרונות אני משמש כמנהל יחידה בחברה זו. ולהלן השאלות:
א. לקראת סוף חודש ינואר השנה הגשתי מכתב התפטרות למעסיק על רקע סיבות אישיות, לאחר דין ודברים בינינו נכנסנו למו"מ בניסיון ולהשאיר אותי בחברה, לאחר 3 שבועות כאשר המו"מ לא צלח נתבקשתי ע"י המעסיק להישאר בתפקיד עד לסוף חודש מרץ (כחודש מעבר למה שאני מחוייב)כאשר ביקשתי להודיע לעובדים תחתיי כי אני מסיים את תפקידי התפרץ המעסיק כלפיי וביקש שאפסיק את עבודתי מיידית ולא אגיע לעבודה בתחילת השבוע (השיחה התקיימה ביום חמישי), שאלתי בנושא זה האם יש לראות בכך כפיטורים מכיוון שעד לאותו הרגע היינו במו"מ ולא נתקבלה בקשתי להתפטר? כמו כן האם המעסיק מחוייב בהודעה מוקדמת לפיטורים אלו?
ב. חוזה ההעסקה שלי עומד על משרה מלאה שהיא 156 שעות חודשיות (לפי הסכם קיבוצי לאחיות) אך בפועל היו חודשים רבים בהם הועסקתי במס' כפול של שעות עבודה (270-300שעות) בידיעה שקראתי החודש על רוקח שתבע את מקום עבודתו צויין כי מכיוון שעבד הרבה מעבר לשעות שסוכם עימו יש עילה לתביעת פיצויים ושעות העבודה הנוספות במקרה כזה נכללות בחישוב הפיצויים, לציין כי לא קיבלתי עבור השעות שמעבר ל-156 שעות שכר כשעות נוספות אלא מחיר של שכר לשעה רגילה.
ג. במהלך המו"מ עם הנהלת החברה הייתה מעורבת גם מנהלת הסיעוד בחברה אשר הדליפה את תוכן השיחות/ בקשות שלי מהנהלת החברה לשאר העמיתים בחברה (צוות העוד תחתיי, מנהלי יחידות מקבילות) במטרה להכפיש את שמי והצדקה של ההנהלה לדרכיהן במו"מ בינינו. שאלתי בעניין זה האם המהלך שנקטה הוא חוקי ואם אין בו פגיעה בזכויות הפרט וחשיפת חוזה שהוא אישי בין שאר העמיתים (האם הסודיות בחוזה כזה איננה על שני הצדדים?) והאם יש פה עניין של הכפשת שמי והלבנת פני ברבים
אשמח לתגובה מהירה
בברכה
שרון
שלום שרון,
השתלשלות העניינים כמפורט בפנייתך אינה מאפשרת מענה ספציפי ופרטני.
יש לבחון מקצועית את התפטרותך והסיבות שהביאו אליה למול חזרתך לעבודה ופיטורך ע"י המעביד.
קיים נוהל המחייב שימוע לכל עובד בטרם פיטוריו להעלאת טענותיו בפני המעביד שבמקרה שלך יש לבחון אם בוצע.
יש לבחון את מתן הודעה מוקדמת של כל צד עפ"י החוק.
יש לבחון את הסכם העבודה שלך.
קיימות טענות על פגיעה בזכויות הפרט ובפרטיות שיש לבחון את משקלן.
לאור מכלול הנושאים מומלץ כי תפנה לקבלת יעוץ משפטי סדור מעו"ד בתחום דיני העבודה ולבחינה של אופן שמירת זכויותך למול המעסיק.
יגאל כהן, עו"ד
משרדנו מתמחה בדיני עבודה, ביטוח לאומי ונכי צה"ל-משהב"ט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר