בית הספר שבו עבדתי נסגר ופוטרתי בשל כך. בזמנו קיבלתי מכתבים חתומים שבהם הובטחו לי שכל כספי הפנסיה שולמו וכן פיצוי פיטורין שמורים לי בקרן כלשהי. עם זאת רק לאחרונה התברר לי שבמשך כל תקופת עבודתי שם לא הופרשו לי כלל וכלל כספי פנסיה וכשעדכנתי את החשב הוא בדק זאת וקצת גמגם. קיבלתי מיל ממנו שאומר לי שאני חייב להעביר להם סכום מסויים של כסף(על סמך חישוב מסויים) וזאת על מנת שיוכלו להפריש לקרן הפנסיה אבל כל זאת מותנה בחתימתי שאני לא אתבע אותם על הלנה. יש לציין שבמהלך השנתיים האחרונות משכורתי הולנה כמה וכמה פעמים. סיום עבודתי היה בסוף אוגוסט 2010 ועד עכשיו הם אפילו לא טרחו מיזמתם לבדוק מה קורה עם כספי הפיצויים/ פנסיה ונזכרו רק לאחר טלפונים שלי בעניין. וכמו שצינתי כרגע הם "עושים שריר" ומתנים בחתימתי האם יש לי עילה להלנה ?
ממכלול הדברים שהצגת אני סבור שעליך לקבל יעוץ משפטי מלווה ביעוץ אקטוארי של זכויותך ולפעול למימושם.
אשמח ליעץ לך באם תפנה ליעוץ אישי.
יגאל כהן, עו"ד
התמחות בדיני עבודה, ביטוח לאומי וקרנות פנסיה וגמל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר