לפני כחודש וחצי ביקשתי את אישור המעביד לצאת לחופשה בחול בסוף מאי,קיבלתי את אישורו ולכן סגרנו טיסות ובתי מלון.
עקב בעייה רפואית הוחלט שעלי לבצע ניתוח בעוד כשלושה שבועות,דבר שאומר שאעדר מהעבודה כשבועיים לאחר הניתוח (אם הכל בסדר) ושבוע לאחר חזרתי לעבודה אעדר שוב עקב הנסיעה לחול.
המעביד דורש ממני לבטל את הנסיעה לחול ומוכן אף לשאת בהוצאות דמי הביטול-האם הוא אכן יכול לדרוש ממני לבטל את הנסיעה למרות שהוא נתן את אישורו?אם הוא מחליט לפטר אותי עקב נסיעתי האם הוא מחוייב לשלם לי פיצויים?
אכן, לאור העובדה, כי המעסיק מוכן אף לספוג את עלויות ביטול החופשה, הרי שניתן לראות בזכותו זו כלגיטימית.
כפי שיש למעסיק את הזכות "לכפות" על עובד את מועד החופשה השנתית, הוא יכול גם לחזור בו מסיכומים על חופשה מוסכמת. שימת ליבך, כי המעסיק אינו חייב לשאת בעלויות ביטול החופשה אך הוא אכן מוכן לפצות בשל דרישתו לביטול החופשה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
חופשתוו מתוכננת עם עוד זוג שמין הסתם לא יוכל לנסוע בלעדנו כי אנו המתכננים, המנווטים וכו'-הם לא מסוגלים להסתדר בחול לבד,אז נכון שהמעביד מוכן לקחת על עצמו את דמי הביטול שלי אבל יש בחזרה שלו מהסכמו השלכות נוספות-אין כל סיבה שלאחר שנתן את הסכמתו יוכל לחזור בו מדבריו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר