הודעתי לחברה שבה עבדתי על התפטרותי ב17.3.2011 . נאמר כי תהיה חלוקת בונוס לכל עובדי החברה על הישגי החברה בשנת 2010. אך ביום עזיבתי (יום האחרון לעסקה היה ב17.4.2011) ולאחר שחתמתי על טופס הטיולים, הממונה הישיר שלי הודיע לי כי לא אקבל את הבונוס השנתי וכי תאריך חיתוך קבלת הבונוס הוא 1.5.2011. האם ניתן במקרה זה לשלול ממני את הבונוס למרות תרומתי לחברה בשנת 2010? האם אני לא אמורה לקבל את הבונוס באופן יחסי לתאריך עזיבתי? בנוסף קיבלתי בינואר 2011 מענק שימור עובדים בו הוחתמתי להחזיר מלואו הסכום במידה ואעזוב את החברה לפני 07.2012. האם אני מחויבת להחזיר את כל הסכום או רק את החלק היחסי? האם מותר להם לקזז סכום זה ממשכורת מאי? תודה
ראשית, ניתן להתווכח (כמובן בין כותלי בית הדין) בעניין זכותך לבונוס שכן אכן, ישנם יחסי עובד מעביד נכון ליום ה- 17/04.2011 ועל כן הניסיון לשלול ממך את הבונוס אינו לגיטימי.
באשר להחזרת המענק שימור עליך להשיב את מלוא הסכום באם אכן חתמת על תנאי שכזה, את סכום זה ניתן לקזז מכל סכום שמגיע לך.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר