שלום, בקצרה אפרט את העניין. מזה 3 שנים שאני עובדת במוסד פיננסי גדול, עברתי בהצלחה את מבחני הקביעות אך עדיין לא קיבלתי קביעות באופן רשמי. בנתיים, נשלח לי חוזה חדש, והפכתי מעובדת ארעית שעתית לעובדת ארעית לפי שכר גלובלי. נוספו לי שתי הטבות בלבד שהן דמי ארוחות ואחזקת רכב בסכום כולל של 1400 ש"ח ברוטו. אך יחד עם זאת שמתי לב כי השכר הבסיסי שלי שעמד על 24.85 לשעה, ירד ל22.5 לשעה, הווה אומר ירידה של כ-400 ש"ח חודשי בברוטו הבסיסי. כשפניתי לפונקציות הרלוונטיות בארגון למען קבלת הסבר על תלוש המשכורת נתקלתי בתגובה תוקפנית משהו ולא בדיוק יצאתי מבינה כיצד מחושב לי השכר. משהו פה לא נראה לי תקני.
בנוסף לכך, כל עוד הייתי עובדת שעתית קיבלתי את כל רכיבי השכר בחודש עוקב, ב-10 לכל חודש, כעת למרות שעדיין משכורתי משולמת ב10 לכל חודש, חלק מרכיבי השכר כגון שעות נוספות ,דמי ארוחות ושעות מאמץ(פיצול) משולמים לי חודשיים עוקב, במילים אחרות נוצר מצב שהארגון תמיד מחזיק בכספים שחייב לי, למרות שאנני מבינה מדוע, אני שלא כשאר העובדים הקבועים לא מרבלת משכורתי ב1 לחודש, אין להם מספיק זמן עד ה-10 לחשב את המגיעה לי? בקיצור, מאחר ואין לי כ"כ עם מי להתייעץ ואינני בקיאה בדיני עבודה, אודה לעזרתכם למען יתפזר מעט מהערפל לגבי זכויותי כעובד. תודה מראש.
היה ושכרך נפגע, הנך יכולה להתפטר ולקבל את כל זכויותיך - קרי במידה ואכן קיימת הרעת תנאים מוחשית בתנאי עבודתך - תהיי זכאית להתפטר וקבל תשלום פיצויי פיטורים.
לטעמי, אין כאן הרעת תנאים ובסופו של חודש הנך מקבלת שכר גבוה יותר, במידה ותחשבי את תשלום החזקת הרכב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר