חיכיתי למייל שיודיע לי שקיבלתי תשובה לשאלתי, וכשהמייל לא הגיע נכנסתי לפורום וראיתי שההודעה שכתבתי אינה קיימת....... זה אומר שאתם לא יכולים לענות על השאלה שלי..?
בכל אופן, אשאל שוב..
הסניף בו עבדתי נסגר וכתוצאה מכך פוטרתי בתאריך 31.1.11.. עד היום לא קיבלתי פיצויי פיטורים. על מנת שאקבל אותם, המעסיק ביקש ממני לחתום על מכתב הממוען לקרן קופת הגמל. המכתב אומר שאני מוותרת על חיובים פתוחים של המעסיק שקיימים בקרן. בחודשי עבודתי המעסיק שלי הפריש מהשכר שלי לקרן אבל הוא לא הוסיף את החלק שלו, כנראה הוא מבקש שאני אודיע לקרן שאני מוותרת על ההפקדות שלו.. האם הוא יכול לעכב את פיצויי הפיטורים שלי בצורה כזו? האם אני חייבת לחתום על המכתב הזה על מנת שאקבל את פיצויי הפיטורים שמגיעים לי? האם מגיעה לי ריבית על הלנת פיצויי פיטורים?
אשמח לתשובה (מחכה לתשובתכם כבר יומיים...),
שירן
העברת פיצויי הפיטורים לא יכולה להיות מותנת בשום תנאי. באם מעסיקך לא מוכן להעביר את דמי הפיצויים עליך לתבוע אותו בגין אי תשלום עבור דמי הפיצויים ועיכוב כספים שלא כדין, שכן באם הוא לא העביר כספים לקרן הפיצויים הרי שהוא לא נוטל בחלק שלו לתשלום דמי הפיצויים שלך ומה שיועבר לך יהיו רק הסכומים אשר את/ה כעובד/ת העברת.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר